Alcatel One Touch View db WAP – ljubav na drugi pogled

Alcatel One Touch View db WAP je mobilni telefon koji, pre svega, zahteva navikavanje. Jer o intuitivnom korišćenju, kod ovog oblog Francuza ne može biti reči. Ipak, uređaj skriva neka prijatna iznenađenja zbog kojih zaista može da se isprsi u početničkoj klasi, kojoj pripada.

Na prvi pogled: „Krompir“, „zgnječena limenka“, „igračka za decu“ – Alcatel One Touch View podstiče maštu korisnika. Mada je dizajn ponajviše stvar ukusa, mnogima će mali Francuz jednostavno biti drag. Aparat deluje vrlo kabasto i nezgrapno, ali sa svojom masom od 150 grama ipak nije pretežak za svoju klasu. Svojim nekonvencionalnim oblikom ovaj mobilni telefon u viziru jasno drži mlađu publiku.

Hardverska oprema: Sem sa akumulatorom, ovaj uređaj može da radi i sa tri konvencionalne AAA-baterije, ukoliko mu u nedostatku utičnice za struju ponestane dah. Grafički displej nudi prostor za prikaz četiri reda teksta, ali su slova prilično mala, pa su stoga teško čitljiva. Kontrast je zadovoljavajući, a snažno, podesivo osvetljenje pozadine olakšava čitanje malog ispisa. Postoji priključak za eksternu antenu.

Funkcije: Alcatel One Touch View je mobilni telefon dvostrukog frekventnog opsega i koncipiran je za početnike, te ne poseduje naprednije funkcije za pretraživanje i sređivanje podataka u imeniku. Imenik telefonskih brojeva je direktno dostupan preko posebnog tastera, a imenik se može ručno listati ili se uz pomoć tastera sa brojevima može direktno pristupiti nekom početnom slovu željenog sagovornika. Međutim, Alcatel One Touch View ne poseduje sopstvenu memoriju za adrese, već se svi brojevi telefona direktno snimaju na SIM-karticu. Kao veoma korisnu, treba istaći opciju za personaliziranje, pomoću koje se često korišćene funkcije mogu pomeriti na početak glavnog menija.

Posebnosti: Šlag na torti, koji se u ovoj klasi ne podrazumeva sam po sebi, predstavlja ugrađeni WAP-Browser. U konfiguracionom meniju Browser-a se pod tačkom „Homepage“ može izabrati sopstvena početna Internet-strana, tako da korisnik nije upućen na korišćenje strane mrežnog operatera. Osim toga, telefon poseduje integrisanu listu sa pozivnim brojevima zemalja (praktično za međunarodne razgovore), kalkulator za pretvaranje raznih valuta, alarmnu funkciju, mogućnost automatskog isključivanja pomoću tajmera i kao poseban plus, integrisani uređaj za slobodni govor (naročito korisno u automobilu).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.