U trendu

Alibi za ljubavnike

Web dizajner Raul Tello je slušajući razgovore svoje supruge i njenih prijateljica došao na ideju o sasvim originalnom poslovnom poduhvatu. Naime, mnoge „srećno udate“ gospođe su varale svoje muževe, a trebali su im dobri izgovori za vreme provedeno sa ljubavnicima. Tako je Tello došao na ideju da napravi sajt koji će pružati usluge „pokrivanja“ i smišljanja alibija za neverne supružnike.

Ovaj zanimljivi servis se nalazi na adresi www.amorios.com.ar i kao što nam sam teritorijalni domen pokazuje, argentinskog je porekla. Tello dizajnira i štampa pozivnice za kongrese i konferencije, obezbeđuje rezervacije za avionske karte, izdaje potvrde o učestvovanju i pozive za buduća poslovna savetovanja ako to mušterije žele. Naravno, cilj je ubediti supružnika da je preljubnik na poslovnom putovanju. Ako sumnjičavi suprug ili supruga nazovu broj koji im je bračni drug ostavio, neko iz Amorios.com servisa glumi sekretaricu „kongresa“, daje informaciju da je tražena osoba „upravo izašla“, a zatim klijenta poziva na mobilni telefon. Supružnik naziva kuću i sve je u redu. Dok lažna sekretarica odgovara na poziv u pozadini se čuju snimljeni zvuci vreve i razgovora uobičajenih za strukovne konferencije.

Uprkos ekonomskoj krizi koja je pogodila mnoge vlasnike manjih preduzeća u Argentini, Tello za samo dva meseca rada zaradio 40.000 dolara i dobio oko 300 stalnih klijenata. Svaki od njih za 60 dolara godišnje dobija kodiranu karticu sa svojim tajnim identitetom i email lozinku za pristup ovoj mreži koja garantuje diskreciju i čiji su korisnici anonimni. Različite usluge koje servis obezbeđuje ne služe samo za ubeđivanje supružnika, već i šefova na poslu ili bilo kog drugog koga treba držati podalje od istine.

Tello tvrdi da posao nije nimalo lak, jer su Argentinci poznati po svojoj posesivnosti i ljubomori. „Među klijentima ima i muškaraca i žena, a ljubavnici su često istog pola“, kaže maštoviti web dizajner. U ovom trenutku njegova firma može da opsluži 1.000 klijenata, ali vlasnik već razmišlja o proširenju posla na Peru i Urugvaj, odakle je dobio veliki broj telefonskih poziva supružnika koji traže alibi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.