Bosch 909 Dual S – plavi ekonomista

Firma Bosch ni sa jednim modelom nije pokazivala želju da izađe iz krajnjeg mediokriteta po pitanju kvaliteta samog mobilnog aparata. Ovog puta, predstavljaju nam jedan sasvim solidan telefon, koji može po mnogo čemu da se meri sa velikanima svetske mobilne komunikacije.

Na prvi pogled: U gornjem desnom uglu vidite sliku pa i sami možete da zaključite da je Bosch ovog puta ciljao na određenu korisničku grupu. Mladi će, svakako, uvek posegnuti za ovakvim telefonom. Srebrna maska i crne linije sa svake strane deluju jako atraktivno u kombinaciji sa plavičastim, iluminativnim svetlom, koje dolazi sa displeja veličine 4h16 karaktera. Spada u red „manjih“ telefona i to opravdava sledećim dimenzijama: 112h50h19 mm, i težinom od 109 grama. Dakle u svakom pogledu pleni dizajnom i atraktivnošću. Možda, jedina mana po tom pitanju biće malo neskladno prikačena antena. Trenutni prijem i kapacitet baterije su smešteni na ekranu sa leve i desne strane i kao takvi su vrlo pregledni. Sat i datum su konstantno prisutni na sredini ekrana u formatu koji vi odredite, ali i to je veoma dobro osmišljeno obzirom da sami možete izvršiti preuređenje takozvanog radnog dela. Ukratko, vrlo lucidno izvedeno i ocena je 4(5) zvezdice.

Hardverska oprema: Ovaj model poseduje standardnu litijum jonsku bateriju i to je, naravno, veliki plus, obzirom na datu mogućnost punjenja po želji. Popularna Bosch 909 „mašina“ vam omogućava 5 sati razgovora i 180 sati u stanju pripravnosti. Nisu impresivne brojke, ali u svakom slučaju je to neki optimum za telefone ove klase. Ono što je jako interesantno je prisustvo integrisanog modema i kao takav telefon širi svoj spektar korisnika pridodajući i ozbiljnije poslovne ljude kojima bi ovakva opcija dobro došla. Veliki minus Bosch će dobiti za nemogućnost povezivanja telefona sa kompatibilnim infra-crvenim baznim stanicama, ali pretpostavka je da će se i to uvesti do narednog modela.

Funkcije: Taster meni omogućava ulaz u osnovne, i unapređene opcije koje nudi telefon i nalazi se sa desne strane. Kada se pritisne otvaraju se sledeće mogućnosti: servisi mreže, kustomizacija tonova, aktiviranje telefona, poruke, podsetnik, podaci o pozivima i kalkulator. Tonovi su uvek interesantna sekcija i ovde se nalazi 27 različitih melodija, od kojih su neke ekstremno bizarne do onih drugih mekanih, finih tonova, prijatnih za uši. Zvuk varira od prilično tihog do zaista glasnog i možete ga menjati po volji u zavisnosti u kakvom se okruženju nalazite.

Posebnosti: Vrlo zgodan dizajn, koji ostavlja vrlo unikatan utisak!

Opšti utisak: Ukoliko želite relativno jeftin telefon, a pritom i atraktivan, plavi ekonomista je pravi izbor. Cena mu je prava misterija i varira od 230 do 340 DEM.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.