U trendu

Buffalo nudi superbrzo bežično komuniciranje

Budućnost komunikacija je u bežičnom komuniciranju. Revolucionarnu promenu u bežičnom mrežnom komuniciranju dale su WiFi i Bluetooth tehnologije. WiFi komunikacioni standard označen je sa 802.11, a dosad su se pojavile varijante ovog standarda 802.11 a, b i g. Najnoviji standard nosi oznaku 802.11n, a namenjen je komuniciranju između mobilnih uređaja.
Specifikacije 802.11n standarda definisane su i usvojene u 2006. godini. Trenutno je aktuelna prva varijanta ovog standarda – 1.0. Mnogo pre zvaničnog usvajanja standarda na tržištu su se već pojavili uređaji koji se po tom standardu koriste za mrežno komuniciranje. Između ostalih, koriste se takozvane pametne antene za prijem i predaju signala, koje nose oznaku MIMO (Multiple Input Multiple Output). One omogućavaju bežičnim uređajima mnogo efikasniji prenos podataka (dvostruko brži od prethodnih WiFi standarda). Povećanje brzine u tom slučaju postiže se korišćenjem više antena.
Jedan od najnovijih proizvoda ove tehnologije dala je kompanija Buffalo Technologies. To je kompletno rešenje za bežičnu mrežnu komunikaciju, koje obuhvata ruter (Air Station Nfiniti Wireless Router and AP s oznakom WZR-G300N), PCI adapter (Air Station Nfiniti Wireless PC Adapter s oznakom WLI-PLI-G300N) i mrežnu karticu (Air Station Nfiniti Wireless Adapter s oznakom WH-CB-G300N). Svi ovi uređaji pripadaju seriji Buffalo Nfiniti Wireles rešenja ove kompanije.
Prve uređaje po ovom standardu kompanija Buffalo Technologies napravila je prošle godine, a pomenuti uređaji bi trebalo da se pojave na tržištu do kraja juna ove godine. Oni podržavaju sve aktuelne Microsoft-ove operativne sisteme (počev od Windows-a 98 SE). Bežično komuniciranje ovom tehnologijom ostvariće se maksimalnom brzine od 300 megabita u sekundi. Ovako velika brzina prenosa podataka biće idealna za prenos video sadržaja visoke definicije (HD video), glasa i muzike. Prednosti u komuniciranju ovom tehnologijom su i apsolutna sloboda kretanja i vrlo jednostavno hardversko i softversko podešavanje uređaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar