U trendu

Cisco predstavio novi Long-Reach Ethernet

Kompanija Cisco Systems je predstavila svoj novi Long-Reach Ethernet (LRE) koji korisnicima dozvoljava prenos od 5 do 15 megabita po sekundi, bilo da su u pitanju podaci, zvuk ili slika. Sistem koristi postojeće telefonske linije, dakle nema novih žica, na daljini do 1.515 metara.

LRE će omogućiti korišćenje eterneta tamo gde ranije nije mogao da se koristi zbog veće udaljenosti ili u starijim rezidencijalnim i poslovnim objektima sa postojećim linijama. Sistem može koristiti klasične telefonske žice, digitalne linije, ISDN a kompatibilan je i sa ADSL (Asymetric Digital Subscriber Line).

Cisco LRE čine sledeće komponente:

  • Cisco Catalyst 2900 Series LRE XL prekidači u varijantama sa 12 ili 24 porta, uz četiri 10/100 eternet porta u jednom reku.
  • Cisco 575 LRE Customer Premises Equipment (CPE) Device koji uključuje standardni RJ-11 port koji se vezuje za postojeću telefonsku infrastrukturu, i RJ-45 i RJ-11 portove za eternet opremu i telefone.
  • Cisco LRE 48 POTS splitter sadrži 48 portova u jednom reku, sa 6 RJ-21 konektora i pač poljem. Ovaj uređaj deljenjem signala omogućava i koegzistenciju eterneta i ostalih komunikacija (telefonskih, ISDN) na istim linijama.

Komponente potrebne sistemu biće na tržištu od aprila 2001.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.