U trendu

Drevna plemena osnivaju svoj sajt

Ngarinyin, Worrora i Wunumbal su imena drevnih aboridžinskih plemena koja spadaju među najstarija na svetu. Totem natprirodnog bića Wandjina, koji se pojavio i na otvaranju Olimpijskih igara u Sidneju čuvaju upravo pripadnici ovih plemena koji žive u australijskoj oblasti Northern Kimberley. Nedavno su oni odlučili da „izađu“ na svetsku mrežu i tako postanu prva plemena sa zvaničnom prezentacijom.

U njihovim verovanjima je Wandjina duh koji prožima čitav svet i komunicira sa ljudima putem slika. Za pripadnike pomenutih plemena je logična i činjenica da ovaj duh prožima svetsku mrežu i komunicira putem slika sa korisnicima. „Wandjina dolazi iz kosmosa i posećuje naše pećine ostavljajući slike koje su poruka i koje nam pomažu da pronađemo hranu ili rešimo druge vrste problema“, kaže jedan od pripadnika drevnih plemena. Za drevne stanovnike australijskog kontinenta i web-sajt na adresi www.wandjina.com će biti neka vrsta pećine u kojoj će oni ostavljati svoje slike i slati poruke čitavom svetu.

Kosmološka verovanja ovih plemena će dati jedan sasvim nov pristup Internetu, na koji ona gledaju kao na prostor preko koga će Wandjina ponovo ući u svest ljudi i preneti poruku. Da li ćemo je razumeti? Da li smo spremni da ponovo osvojimo drevnu mudrost i zagledamo se u Mlečni Put na način na koji to rade Aboridžini? Da li možemo da otvorimo naša otupela čula i ponovo doživimo značenje slike? Oslobodite svoj um i prepoznajte pravu sliku!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.