U trendu

Druga generacija Motorolinog RAZR-a

U drugoj polovini avgusta na američkom tržištu se pojavio novi mobilni telefon iz Motorole. Predstavlja drugu generaciju popularne serije RAZR, čiji su modeli prve generacije poznati po oznaci V3. Nova verzija RAZR-a je s promenjenim i unapređenim dizajnom i karakteristikama, a ugrađene komponente su kvalitetnije i pripadaju novijim tehnološkim rešenjima u odnosu na seriju RAZR1.
Pojava modela RAZR2 dešava se u vrlo nepovoljnom trenutku po Motorolu. Nakon vrlo uspešnog nastupa na tržištu s prvom generacijom ovog modela (s prodatih više od 100 miliona uređaja), kompanija se u drugom kvartalu ove godine suočila s gubitkom od 158 miliona dolara i po prodaji spala s drugog na peto mesto među proizvođačima mobilnih telefona. Zbog toga se od nove generacije RAZR serije očekuje vrlo mnogo. Ona je ponuđena u tri varijante – model V9 (s podrškom za 3G i HSDPA tehnologije), V9m (za 3G, EVDO i CDMA) i V8 (za GSM mrežu).
Kao i modeli iz prethodne generacije, RAZR2 su preklopni telefoni, za 2 mm tanji od svojih prethodnika. U srcu ovih modela je procesor ARM11 s brzinom od 500 megaherca, koji je (kako kažu u Motoroli) oko deset puta brži od procesora u modelu prethodne generacije. Napravljen je mnogo ekskluzivnije od modela prethodne generacije, s kombinacijom aluminijuma, magnezijuma i plastike. Kućište je zaštićeno od oštećenja posebnim zaštitnim slojem. Može se reći da su se dizajneri ove kompanije zaista potrudili da naprave model koji će ostaviti odličan vizuelan utisak.
Ekran novog modela je s dijagonalom 2,2 inča i QVGA rezolucijom (320 x 240 piksela). Ima ugrađen digitalni fotoaparat (kameru) sa standardnom rezolucijom novih modela od 2 megapiksela, a interna memorija mu je kapaciteta 512 megabajta ili 2 gigabajta. Za povezivanje s drugim uređajima ima micro USB port (za standard USB 2.0), a može se koristiti i kao audio i video plejer (video reprodukcija se obavlja s rezolucijom 176 x 144 piksela i 15 frejmova u sekundi). U svakom slučaju, radi se o sasvim solidnom modelu, pa se nadamo da će Motorola s njim uspeti da povrati svoj rejting na tržištu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.