Električni skuter iz daleke budućnosti

Skuteri na električni pogon su vrlo popularni, a posebno su omiljeni među mladim ljudima. Odlično mogu da posluže za lako i relativno brzo kretanje kroz saobraćajnu gužvu preopterećenim gradskim ulicama, ali i za putovanje van grada na kraćim rastojanjima. Evo jednog novog modela koji izgleda vrlo futuristički – kao da se iz neke daleke budućnosti vratio u našu sadašnjost na samom početku 21. veka. Napravila ga je kompanija SQK WorldWide LLC iz San Franciska, a zove se IKOO Transporter Electric Scooter.

Ovaj prelepi električni skuter ima dimenzije 129,5 x 66 x 106,6 centimetara i težinu od samo 32 kilograma zajedno s baterijama, tako da se lako može smestiti u delu garaže, hodnika ili ispod stepeništa (što je zbog sigurnosti svakako preporučljivo, jer teško da bi koji lopov mogao odoleti ovom futurističkom modelu). Motorna snaga mu je elektromotor EQuake S6 od 600 vati koji može da ostvari maksimalnu brzinu od 29 kilometara na čas i obezbedi vožnju na rastojanju 25 do 30 kilometara maksimalno. To nije mnogo, ali je idealna zamena za podzemnu železnicu ili autobus na putu ka poslu, školi ili fakultetu. Isto tako može odlično da posluži za kampovanje.

IKOO Transporter napravljen je od kvalitetne nerđajuće legure. Ima jedno ergonomsko sedište, koje se može dodatno proširiti kako bi se mogle voziti dve osobe. Proširenje, kao i još neki zanimljivi dodaci (zadnje ogledalo, halogena lampa, rezervne pedale i rezervni ključ za paljenje) kupuju se nezavisno od skutera u obliku posebnog pakovanja (uz doplatu). Međutim, sve ima svoju cenu, pa i vožnja u društvu osobe od koje se ponosni vlasnik ovog skutera ne može odvojiti mora dodatno da košta. Za napajanje ovog skutera koriste se baterije (24 volta, 12 amper-časa) koje se mogu dopunjavati. Vreme njihovog punjenja iznosi od četiri do šest sati.

Prema tome, pored privlačnog izgleda, pozitivna karakteristika mu je upravo to što radi na električni pogon, pa ne zagađuje okolinu i potpuno se uklapa u tendenciju očuvanja životne sredine. Takođe, bezbednost njegovih putnika je prioritet dizajna i konstrukcije IKOO Transporter-a. Cena ovog prelepog modela iznosi 995 dolara, dok dodatni paket s pomenutim sitnicama koje doprinose udobnosti košta još 200 dolara. Mora se priznati da to nije ništa s obzirom na utisak koji će vlasnik ovog modela ostaviti gde god se pojavi. Izgledaće kao da je dojahao iz 2050. godine upravo ispred školske zgrade ili omiljenog kafića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.