U trendu

Ericsson R250S – čudo tehnike

Ericsson je kao firma uvek težio komercijali i kao takav proizvođač izbacivao modele koji bi plenili izgledom, ali manjkali funkcijama. Ovog puta načinili su nadasve hrabar potez i ujedinili „moćnu“ tehnologiju i dizajn. Šta smo dobili vidite na slici.

Na prvi pogled: Narandžasta fabrička boja sa ubačenom sivom bojom po obodima i slušalicama deluje zaista impresivno. Veličina telefona je takođe interesantna stavka zato što telefon bez obzira na svojih 145h55h32 mm idealno leži u ruci. Težina bi svakako mogla da predstavlja problem nekim korisnicima sa svojih 270 grama. Ovo je bilo neophodno zbog svrhe telefona, čak su sjajnim tehnološkim rešenjem napravili sjajan posao sa ovom relativno „malom“ masom. Displej je dosta pregledan, grafički, a izgledom podseća na popularni model A1018. Za dizajn 4(5) zvezdice.

Hardverska oprema: Litijum jonska baterija bi trebalo da bude ugrađena po „default“-u, ali ja sam imao priliku da testiram telefon sa nikl hloridnim akumulatorom solidnog kapaciteta i opcione vibracije. Brojke i nisu ipresivne a iznose 135 sati u stanju pripravnosti i 4 do 5 sati rezevisanih za priču. Ugrađena je i opcija „slobodnih ruku“ koja je naročito korisna za profil najčešćeg korisnika ovog telefona. Verovatno da postoji i integrisan modem obzirom na to da je dostupna opcija primanja faksova i različitih tipova podataka.

Funkcije: Funkcije su veoma slične Ericsson-ovim telefonima novije generacije, čak i navigacija kroz meni izgleda isto. Dakle, softver uz manje prepravke kompletno preuzet i ne donosi ništa novo. Opcija „walkie-talkie“ me je oduševila a pretpostavljam da radi na principu povezivanja dva kompatibilna Ericsson-a i malo mrežne podrške. To dakle za nas nije ni bitno, jer naši operatori podržavaju jedva i ono što je neophodno. U pitanju je standardno dvofrekventan aparat, a svaka funkcija sa telefona brzo reaguje i to je veliki plus.

Posebnosti: Ono šta odlikuje ovaj telefon je otpornost na vodu i udarce. Dakle sjajno modifikovana maska jednog Ericsson A1018 telefona donela je pravu malu podmornicu otpornu na sve moguće ozlede. Testirao sam lično pad sa visine od 3 metra, i telefon se odlično poneo. Malo je odskočio ali bez ijedne vidljive ogrebotine. Prijem, zvuk i sve ostalo je nakon pada bilo standardno dobro. Pod vodom je takođe funkcionisao, i nakon potapanja se sasvim normalno ponašao.

Opšti utisak: Dovoljno je da pročitate prethodni paragraf i sve će biti jasno. Onaj kome treba ovakav tip telefona nabaviće ga po ceni od 300 do 400 DEM.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.