Ericsson za Internet-generaciju

Najnoviji model mobilnog telefona marke Ericsson nosi oznaku T20, i proizvod je koji je dizajniran pre svega za mlade. Tako tvrde predstavnici kompanije, ali nije baš jasno zašto je ovaj proizvod namenjen pre svega mladima. Mislimo da će, sasvim sigurno, naći svoje mesto među pripadnicima svih generacija i steći popularnost s obzirom na svoje brojne mogućnosti koje se tiču Interneta.

Uz standardne funkcije koje svaki mobilni telefon ima, T20 omogućava i web-chat, čije je korišćenje znatno olakšano funkcijom koja se zove „Internet time“. O čemu se tu radi? Koncept Internet-vremena je razvila švajcarska kompanija Swatch, u nameri da reši probleme vezane za različite vremenske zone (njih 24), koje su prilično otežavale zakazivanje događaja ili susreta na mreži. Novi koncept donosi podelu dana na 1.000 „bitova“, pri čemu nova vremenska jedinica vredi 1 minut i 26,4 sekundi. Tako, npr, oznaka @480 predstavlja 11:32 po švedskom, 10:32 po britanskom i 12:32 po finskom vremenu. Prema tome, nova funkcija na T20 mobilnom telefonu je prilično zgodna za zakazivanje susreta na mreži, koji neće biti opterećeni izračunavanjima i proračunima koji se tiču različitih vremenskih zona.

Na T20 se može spojiti i MP3-plejer ili poseban Ericsson radio, a na uređaju su i prethodno instalirane igre. Naravno tu je i mogućnost komuniciranja SMS porukama i surfovanja Internetom uz pomoć posebnog WAP browser-a.

Cena ovog modela za sada nije poznata, ali će verovatno biti pristupačna, s obzirom na činjenicu da se T20 proizvodi u pogonima Ericsson-a u Kini, Maleziji i Rumuniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.