Hiljadu najlepših „mobilnih“ fotografija

Imate mobilni telefon sa ugrađenim digitalnim fotoaparatom. Podrazumeva se da ga stalno nosite sa sobom (kao što se nikud ne ide bez ključeva od kuće, automobila, bez novčanika) i da vrlo često napravite poneku fotografiju kako biste sačuvali uspomenu na zanimljive trenutke iz svog života. Za vas koji pri tom priznajte da ste pomalo i umetnička duša evo prilike da tako snimljene fotografije pokažete i drugima, i to ne samo ljudima iz svoje neposredne okoline već i iz čitavog sveta. Takvu priliku pruža vam RX galerija iz San Franciska. Ona poziva sve korisnike mobilnih telefona sa ugrađenim digitalnim fotoaparatom da učestvuju u internacionalnoj izložbi pod nazivom MPPS (Mobile Phone Photo Show).

Procedura učestvovanja na ovom konkursu je vrlo jednostavna. Svi učesnici najpre treba da se registruju na Web sajtu galerije, što je besplatno. Zatim treba da pošalju svoje fotografije na naznačenu adresu. Galerija će odabrati hiljadu najboljih i prirediti njihovu izložbu na svom sajtu.

Međutim, to neće biti sve. Na prostoru galerije najbolje fotografije biće prikazane odgovarajućom video-tehnikom – uz pomoć monitora visoke rezolucije, projektora i foto-kioska, kojima raspolaže ova, mora se priznati, vrlo moderna galerija. Takođe, posetioci galerije imaće priliku da vide i štampane primerke najlepših fotografija izložene na zidu veličine 18 sa šest metara.

Konkurs RX galerije otvoren je za sve ljude širom sveta, bez ikakvih ograničenja (još jedna blagodet Interneta). Iako su ovako napravljene fotografije niske rezolucije i kvaliteta, galerija se odlučila na ovu inicijativu smatrajući da su tako nastale fotografije neposredne i vrlo zanimljive, s obzirom na to da su nastale kao inspiracija trenutka. Konkurs je zvanično otvoren 20. maja, a trajaće do 18. juna. Broj učesnika je iz dana u dan sve veći, a spisak dosadašnjih učesnika pokazuje da i Srbija i Crna Gora imaju svoje umetnički orijentisane vlasnike mobilnih telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.