U trendu

IBM će pružati podršku korisnicima preko web portala

Svi IBM-ovi računari će ubuduće biti opremljeni posebnim programom za dijagnosticiranje koji će korisnicima pomagati putem Interneta.

Najstariji informatički gigant udružio se sa mladom kalifornijskom softverskom firmom Support.com i formirao uslugu online podrške svim kupcima IBM-ovih kompjutera. Sve će se obavljati putem posebne portalne web stranice, gde će biti dovoljno prijaviti se kao registrovani kupac nekog od IBM-ovih proizvoda kako bi se dobila trenutna podrška i dijagnoza stanja vašeg elektronskog kućnog ljubimca.

Usluga će biti u potpunosti automatizovana i biće dosta slična onom što je Microsoft počeo da razvija u svom najnovijem Windows 2000 operativnom sistemu.

IBM se odlučio na saradnju sa firmom Support.com zato što su oni svoju mrežnu uslugu utemeljili na softveru i bazama podataka, a ne na nekom posebnom hardveru. Razlog za to je u tome što se oko 85 posto svih korisničkih poziva za pomoć i tehničku podršku odnosi na softverske probleme. Probleme sa hardverom IBM će rešiti formiranjem posebne ekipe inženjera koji će sa korisnicima komunicirati putem chat prozora na Support.com web strani.

Tehnologija online podrške će u prvo vreme biti dostupna za ThinkPad, NetVista, IntelliStation i eServer računare, a do kraja godine biće dostupna i korisnicima svih ostalih IBM-ovih proizvoda. Za korisnike koji su neki od navedenih IBM kompjutera kupili još u prošlom veku, treći po veličini svetski proizvođač PC-ja će na navedenoj web stranici postaviti “samoozdravljujuću” aplikaciju za download.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.