Isprobajte svoje fotografske sposobnosti

Najveći svetski proizvođač mobilnih telefona – Nokia, organizovala je zanimljivo takmičenje u snimanju fotografija pomoću mobilnih telefona s ugrađenim digitalnim fotoaparatom. Takmičenje je namenjeno amaterima, a izbor najboljih fotografija napraviće profesionalci – poznati svetski profesionalni fotografi. Ova akcija osmišljena je radi promocije mobilnih telefona kompanije Nokia iz N serije, čiji je glavni adut upravo ugrađena kvalitetna kamera (digitalni fotoaparat).

Konkurs kompanije Nokia organizovan je pod nazivom SeeNew. Može se reći da je u pitanju prava akcija globalnog karaktera, pošto ogranizacija konkursa pokriva Evropu, Ameriku, Kinu i Indiju. U svakom od ovih regiona izabraće se najbolja fotografija, odnosno, najbolji amaterski kreator fotografija pomoću mobilnog telefona. Žiri je takođe internacionalan – Juergen Teller iz Finske, Raghu Rai iz Indije, Jiancheng Dong iz Kine, Nick Waplington iz Engleske i Philip-Lorca DiCorcia iz Amerike.

Pobednike ovog konkursa očekuju vrlo primamljive nagrade. Pored modela mobilnog telefona kompanije Nokia po izboru, biće nagrađeni i vrlo atraktivnim i zanimljivim putovanjima. Najkreativniji fotografi moći će da po sopstvenom izboru otputuju u bilo koji deo sveta. To će im omogućiti aviokompanija Virgin Atlantic (takođe sponzor ovog takmičenja). Ona će im pokloniti povratnu avionsku kartu za odabranu destinaciju.

Pored toga, nagrađeni foto-amateri imaće i jedinstvenu priliku da se druže s pravim foto-profesionalcima. Oni će moći da prisustvuju i po svojoj želji asistiraju profesionalcima pri jednodnevnom komercijalnom snimanju fotografija, pri čemu će profesionalci fotografi biti upravo članovi žirija ovog konkursa. Nagrađeni radovi naći će se i u budućim foto-galerijama novih modela Nokijinih mobilnih telefona.

S obzirom na to da se i Srbija i Crna Gora (bar po lokaciji) nalazi u Evropi, evo prilike i za naše kreativne fotografe da se ogledaju u tome i osvoje vredne nagrade. Svi oni mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na web sajtu kompanije Nokia, tačnije, N serije njenih mobilnih telefona. Dakle, nije loše pokušati. Ništa ne košta, a može da bude korisno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.