U trendu

Kina postigla verifikaciju algoritma zasnovanu na univerzalnom kvantnom računaru

 Kina je prvi put postigla verifikaciju algoritma optimizacije komunikacione mreže zasnovanu na univerzalnom kvantnom računaru, saopštio je Istraživački centar za kvantno računarstvo u istočnoj kineskoj provinciji Anhui, prenosi Sinhua.

Čajna mobajl (China Mobile) je trenutno u fazi 5G rada i 6G istraživanja i razvoja. U poređenju sa 5G, 6G će se suočiti sa računarskim problemima kao što su optimizacija poslovanja većeg obima, optimizacija mreže, obrada signala i mašinsko učenje, što će dovesti do velikog pritiska na klasično računanje i algoritme, rekao je Cui Čunfeng, zvaničnik istraživačkog centra Čajna mobajla (CMRI).

Ogromna računarska snaga je glavna karakteristika kvantnih računara. „Pokušavamo da počnemo od malih problema u nekim tipičnim scenarijima da bismo procenili i verifikovali izvodljivost primene kvantnog računarstva u komunikacionim mrežama, posebno u 6G“, rekao je Cui.

CMRI i Oridžin kvantum korporacija za kompjutersku tehnologiju (Origin Quantum Computing Technology Corporation) potpisali su 30. juna memorandum o saradnji kako bi zajednički promovisali integraciju kvantnog računarstva u komunikacionu mrežu i aritmetičku mrežu kao jezgro mobilne informacione mreže.

U cilju optimizacije parametara antena velikih razmera baznih stanica 5G, Oridžin kvantum je preliminarno dokazao izvodljivost kvantnog algoritma u konkretnom problemu kroz efikasno modeliranje, dizajn algoritama i verifikaciju stvarne mašine, rekao je Dou Manghan, direktor softvera. centra Oridžin kvantuma.

On je napomenuo da je ta kompanija prvi slučaj u Kini korišćenja kvantnih računara sa stvarnim mašinama za verifikaciju algoritma komunikacione mreže, čime se postiže dobar početak za primenu kvantnog računarstva.

U budućnosti, Čajna mobajl će dizajnirati kvantne algoritme sa boljim performansama, podstaći integrisani razvoj kvantnog računarstva i komunikacione industrije i istražiti brži put za razvoj mobilnih informacionih mreža, rekao je Cui.

…..

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar