U trendu

Kineski institut i časopis Sajens odredili 10 najvećih izazova za nanotehnologiju

Kineski nacionalni istraživački institut, zajedno sa časopisom Sajens (Science- Nauka) predstavio je svoju listu 10 najvećih preostalih izazova u nanonauci i tehnologiji, piše Sinhua.

Od aprila, Nacionalni centar za nanonauku i tehnologiju, podružnica Kineske akademije nauka, udružio se sa časopisom Sajens kako bi ispitali stručnjake angažovane u ovoj oblasti iz više od 20 zemalja, uključujući Kinu, Sjedinjene Države, Kanadu i Nemačku i izabrali 10 ključnih pitanja na osnovu tih anketa.

Lista izazova uključuje sledeće ključne oblasti: koje su karakteristike nanomaterijala relevantne u pogledu toksičnosti; kako će nanotehnologija promeniti praksu medicine; šta će naučnici naučiti o nanomaterijalima na njihovoj površini i interfejsu koristeći nove tehnologije vizuelizacije; kako će nanotehnologija promeniti način na koji pravimo katalizatore i vrste katalizatora koje možemo da napravimo i kako nanotehnologija može da transformiše elektroniku.

Prema kineskom institutu, ove oblasti odražavaju franice trenutnih međunarodnih istraživanja, budući razvoj naučne tehnologije i zajedničke potrebe čovečanstva.

Stručnjaci se nadaju da će ovi veliki izazovi podstaći radoznalost i istraživački entuzijazam istraživača u nanonauci i tehnologiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar