U trendu

Koristan i lep poklončić

Novogodišnji, božićni i ostali praznici prilika su za kupovinu sitnijih poklona. Najbolje bi bilo da ti pokloni budu i korisni. Kompjuterski miševi idealni su za te prilike – jeftini, korisni i lepi. Nude ih mnogi proizvođači, ali se po bogatoj paleti boja izdvajaju miševi iz Saitek-a.
Kompanija Saitek nudi simpatične miševe za laptop računare u čak 15 različitih pastelnih boja. Notebook Optical Mouse su miševi manji od standardnih miševa namenjenih stonim računarima i idealni su za korišćenje i levom i desnom rukom. Pored jednobojnih primeraka, tu su i miševi ukrašeni zvezdicama, koji će se sigurno dopasti pripadnicama lepšeg pola. Još manjih dimenzija su Notebook Laser Mouse. Idealni su za putovanja, a karakteriše ih visoka osetljivost.
Za još veću slobodu korišćenja i kretanja ova kompanija nudi bežične miševe. Mogu se koristiti za upravljanje računarom s udaljenosti do tri metra. Komunikacija miša s računarom obavlja se na učestanosti od 27 megaherca. Pri korišćenju ostvarena je maksimalna ušteda energije, tako što se miševi nakon deset minuta neaktivnosti sami prebacuju u stand by stanje, a mogu se normalno koristiti i tokom punjenja. Bežični miševi imaju tri tastera i točkić za skrolovanje, a napajaju se standardnim AA baterijama (koje se isporučuju uz miševe, kao i simpatična Saitek vrećica za njihovo nošenje na putu).
Posebnu pažnju u Saitek-ovoj ponudi skreće Photo Mouse. To je prvi miš koji omogućava neku vrstu personalizacije. Zapravo, korisniku je omogućeno da na svoj miš postavi sliku (fotografiju) po sopstvenom izboru. Odabrana fotografija stavlja se na odgovarajuće mesto nakon skidanja poklopca miša. Kada se poklopac vrati i miš uključi, fotografija se osvetljava internom svetlošću i u potpunosti dolazi do izražaja. Po želji, može se lako zameniti novom. Svi ti miševi (osim bežičnih) povezuju se s računarima preko USB 2.0 porta, a podržavaju operativne sisteme Windows XP i Vista. Njihova cena je 16 do 17 dolara, dok je „foto-miš“ skuplji – oko 20 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.