LG BL20 New Chocolate

Uvek je teško napraviti naslednika uspešnog uređaja, pa verujemo da ni LG-ju nije bilo lako da kreira naslednika originalnog modela "čokolada" (LG KG800 Chocolate), koji je bio izuzetno popularan. Ali, to je bilo za telekomunikacione pojmove pradavne 2003. godine; taj model više se i ne proizvodi, a na tržištu još uvek postoji potražnja za tehnološki prosečnim, ali pažljivo dizajniranim telefonima.
Spoljašnjost je glavni adut i mobilnog telefona LG BL20 New Chocolate. Oni koji ga budu zavoleli voleće ga najviše zbog njegovog izgleda. Gornja površina je glatka i ispolirana. Na njoj se nalazi odličan ekran dobrog kontrasta i dosta zasićenih boja, skoro se i ne primeti kad nije uključen. Ispod njega smešteni su virtuelni touchscreen navigacioni tasteri atraktivnog crvenog osvetljenja, takođe poznati s prethodnog modela. Crvene boje su sad i tastatura, kao i podnožje i vrh telefona, a linije kućišta skoro da su pod pravim uglom, pa ovaj telefon u odnosu na svog pretka izgleda još elegantnije, kompaktnije i sličnije tabli čokolade.
Problem je jedino što glatka površina kućišta vredno sakuplja baš svaki otisak, pa ćete stalno brisati telefon u želji da ne izgleda neuredno. Kada govorimo o kućištu, za pohvalu nije ni to što su mu dimenzije pozamašne – kad je rasklopljen, telefon je dugačak čak 15 cm, a ni masa od 115 grama nije zanemarljiva. S druge strane, mora se priznati da su baš te dimenzije omogućile veliki razmak između virtuelnih funkcijskih tastera (zato vam se neće događati da nehotice pritisnete pogrešan taster) i ogromnu, veoma komfornu numeričku tastaturu s upuštenim tasterima.
Pri dizajniranju se vodilo računa i o tome da čistoća površine kućišta ničim ne bude narušena, pa su tasteri za jačinu zvuka i poklopac jedinog konektora (za punjenje baterije i povezivanje s računarom putem USB kabla) u ravni kućišta, a taster za kameru visok je samo koji milimetar. Jedini danak lepoti koji bi vam mogao zasmetati jeste smeštanje memorijskog slota ispod zadnjeg poklopca.
Što se ponuđenih funkcija i softvera tiče, ovaj telefon bismo mogli nazvati tipičnim predstavnikom srednje klase. Meni je šaren i intuitivan pa, što je možda i važnije, naredbe izvršava bez imalo zastajkivanja. Koristan nestandardni dodatak su i lepo dizajnirani widget-i, male informativne aplikacije, kojima direktno možete pristupiti gde god u meniju bili pritiskom na taster u desnom donjem uglu virtuelne funkcijske tastature. Za prikaz u obliku widget-a možete izabrati Sat za alarm, Beleške, Kalendar, VIP kontakte, Vreme i RSS.
Ugrađena kamera sa Schneider-Kreuznach optikom, autofokusom i blicem daje pristojne fotografije maksimalne rezolucije 5 MP. Nepraktično je, međutim, što su položaj objektiva i prikaz podešavanja prilagođeni snimanju isključivo u pejzaž orijentaciji. Ugrađenom veb-brauzeru može se zameriti jedino to što, uz svu gomilu opcija, ne nudi mogućnost jednostavnog zumiranja stranica, već za tu popularnu radnju morate dublje da "zaronite" u podešavanja. Korišćenju Interneta pomoći će i ugrađeni Google-ov pretraživač, kao i mape.
Na kraju, ako niste s tehnološke strane previše zahtevni i ako vam nije svejedno kako izgleda vaš uređaj koji svuda i stalno nosite sa sobom, ova "čokolada" bi vam se mogla svideti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike