U trendu

LG GD510 Pop

LG je lansirao model GD510, poznatiji po imenu LG Pop. Pored ekrana osetljivog na dodir, zanimljiva inovacija su solarne ćelije na zadnjem delu ovog mobilnog telefona, koje služe za punjenje pomoću energije Sunca. WQVGA široki ekran veličine tri inča potpuno je osetljiv na dodir, a kamera od pet megapiksela zadovoljiće potrebe većine današnjih korisnika.
LG-jeve težnje ka zaštiti okoline dolaze do izražaja u poklopcu sa solarnim ćelijama mobilnog uređaja LG GD510, koja koristi Sunčevu energiju za punjenje mobilnog telefona. Pored toga što štedi energiju tokom dana, ova mogućnost ujedno pomaže i korisnicima kojima se ispraznila baterija, a nemaju pri ruci punjač. Ukoliko ovaj mobilni telefon na deset minuta izložite Sunčevoj energiji, to će vam omogućiti dva minuta i petnaest sekundi razgovora ili do 180 minuta na čekanju. Kroz mogućnosti kao što su eko-drvo (Eco-tree) i eko-kalkulator, koje se nalaze u CO2 meniju ovog telefona, korisnici mogu otkriti koliko manje su emitovali ugljen-dioksida u atmosferu koristeći bateriju sa solarnom ćelijom.
LG Pop mobilni telefon je ekološki prihvatljiv i na druge načine, uključujući tu i njegovu konstrukciju. LG se strogo pridržava RoHS zahteva Evropske unije, a s mobilnim telefonom LG GD510 otišli su i korak dalje, osiguravajući da ne sadrži nikakve polivinil-hloride (PVC) i da je do čak 99,9 odsto oslobođen od produkata sagoravanja na bazi broma i hlora (BFR i CFR). Štaviše, visokoefikasni punjač baterije smanjuje potrošnju energije i naknadno redukuje emisiju ugljen-dioksida. Kad je baterija potpuno napunjena, telefon upozorava korisnika porukom na ekranu i zvučnim signalom, podsećajući ga da isključi punjač i time uštedi energiju. Ambalaža od recikliranog papira i štampana bojom od soje drugi je pokazatelj ekološke osveštenosti modela LG GD510 Pop.
"U prvoj polovini 2009. godine u LG-ju smo uspeli da smanjimo emisiju štetnih gasova za 2,1 miliona tona kroz bolju energetsku efikasnost i unapređene proizvodne procese", rekao je dr Skot An (Skott Ahn), predsednik uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.