najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Majkrosoftove aplikacije u smartfonima Lenova

Majkrosoftove aplikacije poput Ofisa i Skajpa biće instalirane na mobilnim uređajima kineske kompanije Lenovo koje pokreće Android softver, shodno sporazumu o saradnji koji je najavljen kasno sinoć.

Američki tehnološki div i kineski kompjuterski titan saopštili su da “produbiljuju svoje strateške odnose” potezom koji će podići nivo usluga za ljude koji koriste Majkrosoftove programe kao platformu za internet u oblaku, prenosi agencija AFP.

“Brak između Majkrosoftovih aplikacija i uređaja Lenova baziranih na Androidu omogućiće korisnicima širom sveta da budu produktivniji, povezaniji i efikasniji”, naveo je korporativni potredsednik Majkrosofta Nik Parker u saopštenju.

Očekuje se da Lenovo isporuči milione uređaja sa Android sistemom u sledećih nekoliko godina.

Sporazum uključuje međusobno licenciranje, koje će omogućiti da se patentirana Majkrosofta tehnologija koristi u kompaniji Lenovo i u Motorola uređajima, dodaje se u saopštenju.

“Saradnja s Majkrosoftom će stvoriti nove mogućnosti za naše kupce da koriste prednosti nekih od Majkrosoftovih najpopularnijih aplikacija”, izjavio je prvi čovek Lenova za korporativne saveze Kristijan Ejgen.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike