Majkrosoftove aplikacije u smartfonima Lenova

Majkrosoftove aplikacije poput Ofisa i Skajpa biće instalirane na mobilnim uređajima kineske kompanije Lenovo koje pokreće Android softver, shodno sporazumu o saradnji koji je najavljen kasno sinoć.

Foto: Beta

Foto: Beta

Američki tehnološki div i kineski kompjuterski titan saopštili su da „produbiljuju svoje strateške odnose“ potezom koji će podići nivo usluga za ljude koji koriste Majkrosoftove programe kao platformu za internet u oblaku, prenosi agencija AFP.

„Brak između Majkrosoftovih aplikacija i uređaja Lenova baziranih na Androidu omogućiće korisnicima širom sveta da budu produktivniji, povezaniji i efikasniji“, naveo je korporativni potredsednik Majkrosofta Nik Parker u saopštenju.

Očekuje se da Lenovo isporuči milione uređaja sa Android sistemom u sledećih nekoliko godina.

Sporazum uključuje međusobno licenciranje, koje će omogućiti da se patentirana Majkrosofta tehnologija koristi u kompaniji Lenovo i u Motorola uređajima, dodaje se u saopštenju.

„Saradnja s Majkrosoftom će stvoriti nove mogućnosti za naše kupce da koriste prednosti nekih od Majkrosoftovih najpopularnijih aplikacija“, izjavio je prvi čovek Lenova za korporativne saveze Kristijan Ejgen.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar