Microsoft povećava kompatibilnost svojih aplikacija

Predstavnici Microsoft-a su 10. januara, na manifestaciji Macworld Conference and Expo, najavili pojačavanje kompatibilnosti svojih aplikacija i programskih paketa za PC i Mac. Prvi korak u tom smislu predstavljaće Microsoft Outlook 2001 for Macintosh, najavljen za sredinu ove godine, čiju je beta verziju već sada moguće preuzeti sa Interneta. Nova verzija Outlook-a za Mac biće potpuno kompatibilna sa verzijom za Windows.

Ipak, prilikom pojavljivanja na Macworld Expo, vrhunac i glavna poslastica izlaganja Kevina Brauna (Kevin Brown), direktora Microsoft-ovog odeljenja za razvoj proizvoda za Mac, bilo je predstavljanje Microsoft Office-a za Mac. Pored potpune kompatibilnosti u odnosu na verziju za Wintel platforme, u Mac verziju će biti ugrađene i mnoge opcije svojstvene samo Mac-u, koje će koristiti fleksibilnost i multimedijalnost interfejsa novog Apple-ovog Unix-based operativnog sistema Mac OS X.

Pri tome, Braun naglašava da se ne radi o nadogradnji, već o potpuno prerađenom skupu programa projektovanom tako da se u najvećoj meri iskoriste nove mogućnosti koje Mac OS X pruža. Interesantno je da se za vreme promocije Word često zaglavljivao, ali se Braun pravdao činjenicom da njegov tim radi na projektu Office-a za Mac tek nekoliko meseci.

Naravno, zajedno sa najavama izvanrednih mogućnosti, stižu i najave određenih popusta, koji, u već dobro znanom Microsoft-ovom maniru, to zapravo i nisu. Tako će oni korisnici koji sada kupe aktuelnu verziju Office-a za Mac OS moći da kupe nadogradnju za OS X upola cene (150 umesto 300 dolara). Imamo samo jedan komentar na ovo – nije nego.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.