U trendu

Minijaturni MP3 telefon

Verovatno najmanji GSM mobilni telefon u svetu s ugrađenim MP3 plejerom predstavila je 20. aprila ove godine kompanija Haier. Naziv ovog mikro mobilnog telefona je Elegance. On se može pohvaliti zaista elegantnim dizajnom, kvalitetnim OLED ekranom i, bez obzira na minijaturne dimenzije, svim ostalim karakteristikama koje imaju savremeni mobilni telefoni.
Elegance je smešten u sjajno crno kućište, a ukupna težina mu je samo 64 grama. Kolor OLED (Organic Light Emitting Diode) ekran ima dijagonalu 1,1 inč i rezoluciju 96 x 96 piksela. Ispod ekrana je točkić za skrolovanje i listanje menija i standardna tastatura s brojevima i slovima, kao i dodatnom funkcijom za MP3 reprodukciju i kontrolu. Pored telefona, standardno pakovanje obuhvata futrolu za telefon, litijum-jonske baterije, kabl za USB 2.0 priključak, kabl za slušalice (za razgovore u hands-free varijanti), punjač baterija i CD ROM sa softverom.
Haier Elegance je 3-band GSM mobilni telefon (za frekventna područja s učestanostima 900, 1800 i 1900 megaherca). Napaja se litijum-jonskim baterijama, koje mu obezbeđuju tri sata rada u režimu razgovora ili oko 200 sati u „stand by“ režimu (što iznosi više od nedelju dana). Za reprodukciju muzike baterije obezbeđuju oko 11 sati neprekidnog slušanja. Takvi sadržaji mogu se smestiti u interno ugrađenu memoriju kapaciteta 128 megabajta, a taj prostor se može proširiti dodavanjem memorijske kartice formata Micro SD s maksimalnim kapacitetom od jednog gigabajta. Prema tome, ukupan memorijski prostor iznosi do 1,128 gigabajta.
U ovu minijaturu od mobilnog telefona stao je, pored osnovnih delova i MP3 plejera, i FM radio, što doprinosi raznovrsnosti multimedijalnih sadržaja ovog uređaja. Pored toga, ima ugrađen kvalitetan Stereo Bluetooth čip za bežično komuniciranje telefona sa slušalicama u takozvanoj hands-free varijanti razgovora ili slušanja omiljenih muzičkih numera. Zanimljivosti sadržaja doprinose i igre, alarm, kalendar i USB 2.0 port, koji omogućava povezivanje ovog mobilnog telefona s računarom radi razmene sadržaja.
Sve to stalo je u 64 grama ovog simpatičnog minijaturnog MP3 mobilnog telefona. Njegova elegancija i minijaturne dimenzije idealni su za nošenje u džepu ili ženskoj torbici ma kako malih dimenzija ona bila. Može se reći da je ovo model pre svega namenjen damama. Njegova veličina može se meriti s veličinom ruža za usne ili sličnih sredstava za ulepšavanje. Na kraju, pomenimo još i cenu ove elegantne i korisne spravice. Ona u raznim varijantama i kod različitih distributera i uslova isporuke iznosi od 140 do 160 funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.