Motorola i predsednik AMD-a povukli uzajamne optužbe

Kompanija Motorola je pre izvesnog vremena rešila da povuče tužbu protiv Hektora de J. Ruiza, predsednika kompanije Advanced Micro Devices (AMD), a Ruiz je, sa druge strane, povukao svoju tužbu protiv Motorola-e, potvrdio je AMD.

Ruiz je iz kompanije Motorola prešao u AMD u januaru prošle godine, a njegov transfer je potom povukao čitav “stampedo” “prebegâ”, pa je u narednih nekoliko meseci u AMD prešlo još nekoliko Motorola-inih ključnih ljudi, među kojima i AMD-ov viši potpredsednik i direktor finansija Robert J. Rivet, koji je u Motorola-i bio neposredno podređen Ruizu, budući jedan od njegovih najbližih saradnika.

Preuzimanje Riveta je, očigledno, bila kap u prepunoj čaši, tako da je Motorola tužila Ruiza za kršenje sporazuma prema kojem je njemu bio isplaćen (nenavedeni) šestocifreni dolarski iznos, a on je, zauzvrat, obećao da neće preuzimati saradnike iz svoje bivše kompanije.

Motorola je tužbu protiv Ruiza podnela još u septembru 2000, zahtevajući da joj dotični šestocifreni iznos bude vraćen. Ruiz je na to podneo protivtužbu, tereteći svoju bivšu firmu za uvredu i klevetu. Međutim, pre izvesnog vremena obe kompanije su, iznenada, povukle svoje tužbe. Novim ugovorom, obe strane su se obavezale da u javnosti ne iznose podrobnosti nagodbe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.