„Motorola“ najavila još dva modela

„Motorola“ očigledno ulaže nove napore da povrati svoj rejting na tržištu i poziciju u samom vrhu proizvođača mobilnih telefona, koju je donedavno držala poslujući rame uz rame s „Nokijom“. Hoće li joj dva nova najavljena modela – Motorola U3 i Motorola ROKR W5, u tome pomoći pokazaće vreme, a na kupcima je da presude da li ovi modeli zaslužuju pažnju i koliko su spremni da se upuste u borbu s konkurencijom na tržištu.
U očekivanju zvaničnog lansiranja pomenutih „Motorolinih“ modela, na Internet stranicama mogu se pronaći njihove fotografije i podaci o njihovim osnovnim karakteristikama i namenama i na osnovu toga izvesti i neki hipotetički zaključci o njihovoj budućnosti. Prema fotografijama s Internet izvora, model Motorola U3 će se očigledno prodavati pod „Motorolinim“ brendom PEBL, s obzirom na izrazitu sličnost s prethodnim modelima te serije (PEBL U6), dok bi se za model Motorola ROKR W5 moglo reći da predstavlja još jednu inkarnaciju modela maratonske serije iz „Motorole“ – Motorola RAZR.
Motorola U3 je napravljen u potpuno istom stilu kao model PEBL U6, s vrlo sličnom tastaturom i korisničkim interfejsom. To je GSM mobilni telefon s podrškom za GPRS i EDGE tehnologije za prenos podataka. Ima ugrađenu VGA kameru, a displej mu je rezolucije 176 x 220 piksela. Biće ponuđen u crnoj („licorice“) i pink („rose“) boji. Vrlo je simpatičnog i privlačnog izgleda, pa se može reći da će „Motorola“ u nedostatku drugih argumenata sasvim sigurno dizajnom ovog modela privući pažnju velikog broja korisnika.
Motorola ROKR W5 sasvim očigledno ima novo ime u odnosu na prethodne RAZR modele. Šta se krije iza njega i da li donosi neke novine u odnosu na vrlo slične modele Motorola W510 i Motorola RAZR V3i nije poznato. S druge strane, slovo „W“ u njenoj oznaci asocira na popularnu Sony Ericsson-ovu seriju Walkman. Da bi mogla da bude konkurentna na tržištu, „Motorola“ će definitivno morati da ponudi mnogo atraktivnije mogućnosti od onih već viđenih na njenim prethodnim modelima i modelima drugih proizvođača. Ipak, ne sudimo pre vremena, sačekajmo da se najavljeni modeli nađu među kupcima. Možda su upravo oni aduti kojima će „Motorola“ uspeti da skrene pažnju na sebe i svoje proizvode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.