U trendu

Motorola W7 Active Edition – „protresi“ me nežno

Motorola W7 Active Edition je jedan od retkih Motorolinih modela mobilnih telefona koji se pojavio ove godine, a namenjem je azijskom i južnoameričkom tržištu. Motorola zasad nema nikakvih namera da model W7 Active Edition prodaje u Evropi ili Severnoj Americi, što opet pokazuje njeno konstantno povlačenje s ovih tržišta.
Ključni deo modela Motorola W7 Active Edition je ugrađeni akcelerometar. To omogućava korisniku da koristi pokret, zamah rukom i slično, da bi kontrolisao funkcije ovog mobilnog telefona. Tako će dva zamaha mobilnim telefonom pokrenuti medija plejer, a zamah u levo ili desno će menjati pesme. I druge aplikacije koriste ovaj tip kontrole, kao i Personal Trainer aplikacija, koja se može koristiti za igranje. Te takozvane kontrole pokretima pomalo čine model W7 Active Edition "kul" telefonom, iako je u stvari reč o prilično jednostavnom 3G uređaju sa 2,2-inčnim ekranom, rezolucije 240×320 piksela, kamerom sa 2 megapiskela, kamerom za video pozive, microSD slotom, stereo Bluetooth-om, multimedija plejerom i FM radiom. Ne podržava 3,5G, ali dolazi sa tri različite WCDMA/UMTS varijante.
Dizajn je nešto gde se mišljenja pomalo razilaze. Nekima se dopada, a nekima opet i ne baš; u svakom slučaju, i ovaj model ima crtu klasičnog Motorolinog dizajna, ukomponovanog s nečim svežim. Dolazi u dve boje – Licorice (drugim rečima, crna i srebrna) i takozvana Alpine White, koja je kombinacija bele, crne i žute. Ovaj model mobilnog telefona dizajniran je za zabavu u pokretu, a plejer podržava većinu uobičajenih formata. Možete mu dodati i stereo Bluetooth slušalice, što je veoma dobro, jer nemate svu onu komplikaciju sa zapetljanim žicama dok vežbate ili ste u pokretu.
Vreme 3G razgovora je oko 3,5 časa, do 12 dana standby-a. Ako W7 Active Edition koristite na GSM-u, možete razgovarati i do 8 sati. I iako na prvi pogled tehničke specifikacije ovog modela ne deluju obećavajuće, zanimljivo je isprobati to kontrolisanje telefona i njegovih funkcija pokretom, a i sigurno je to interesantna alternativa svim brojnim touchscreen telefonima koji u poslednje vreme zapljuskuju tržište. Cena ovog telefona na tržištu Azije i Južne Amerike je oko 300 američkih dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.