MP3.com ponovo u nevolji

MP3.com nije stigao ni da predahne posle napornog sudskog procesa, a već ih je sačekala nova tužba. Posle nevolja sa pet najvećih muzičkih kompanija i odluke o plaćanju 53,4 miliona dolara na ime odštete, krenula je nova runda, novo iskušenje. Ovaj put kompanija Unity Entertainment Corp. smatra da je oštećena, a najveći online muzički servis bi mogao da ponovo ima neplanirane troškove.

U prethodnom procesu je ova kompanija dobro prošla, s obzirom da joj je pretila kazna od 250 miliona dolara. Ipak, uspeli su da postignu dogovor sa EMI, Warner, Sony, BMG i Universal Music Group. Sa prve četiri kompanije iz ovog spiska su se dogovorili tako što su im isplatili svakoj po 20 miliona dolara na ime odštete i obavezali se da ubuduće plaćaju autorska prava za njihova izdanja. Poslednji u nizu, i najtvrdokorniji, su bili Universal koji su na početku procesa tražili čitavih 450 miliona dolara, da bi kasnije zahtev bio spušten do 250 miliona, a onda i do konačnih 53,4 miliona. Sve se smirilo i MP3.com su obećali da će da veći deo svog servisa dorade, tako da se download pesama plaća. Ali, pojavili su se i nove „oštećene stranke“ koje su „namirisale“ veliki novac koju ova kompanija, očigledno, i poseduje.

Ostaje da se vidi kako će sud reagovati na novu tužbu i kakav će dogovor uspeti da postigne MP3.com ovaj put. Dok se sve to ne reši, vi pročitajte raniji članak o mukama ove kompanije koji se zove Muzika miliona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.