U trendu

Muči vas brzina interneta – 5 saveta kako da rešite problem

Loše svetlo, neudobna stolica i slaba internet veza doista mogu da ometu vašu produktivnost. Sporoj mreži razlog može biti i celodnevno spajanje drugih uređaja ako i ostali ukućani rade od kuće.

1. Premestite ruter
Wi-Fi signal kvalitetniji je horizontalno od rutera. Zato ga je bolje postaviti na spratu kuće na kome radite. Ruter postavite na centralno mestu u stanu, poput hodnika kako bi ravnomerno slao signale. Bolje ga je staviti na policu nego u ormar jer što je više prepreka poput vrata i zidova, signal će biti lošiji.

2. Uređaj spojite na mrežni kabl 
Uz sve napretke bežične tehnologije, direktno spajanje uređaja s mrežnim kablom poboljšaće mrežu jer su žice uvek brze i pouzdane. S druge strane, vaš uređaj više nije opterećenje za bežičnu Wi-Fi mrežu koju koriste drugi ukućani.

3. Nabavite pojačivač signala
Ponekad nije problem u lošem internetu već u slabom signalu u jednom delu kuće. Za ‘mrtvu zonu’ koja je udaljena od rutera te je deli nekoliko zidova, najbolje je postaviti pojačivač Wi-Fi signala. Ako je više problematičnih zona u stanu koje ne hvataju signal, onda je najbolje da razmislite o novom ruteru.

4. Koristite Wi-Fi pristupnu tačku 
Gotovo svaki pametni telefon nudi mogućnost pristupne točke i deljenja Wi-Fi veze. To će vam dobro doći ako u nekom trenutku ostanete bez interneta, a trebate da završite posao. U tom slučaju ipak pripazite na potrošnju interneta.

5. Izaberite paket s bržim internetom 
Ako se vaše domaćinstvo proširilo i imate više uređaja nego pre nekoliko godina možda vam je potreban novi ruter i drugačiji internet paket, piše The New York Times.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.