U trendu

Muzička četkica za zube

Pevanje u kupatilu je vrlo česta zabava i navika, osim, naravno, za vreme pranja zuba, kada je to fizički nemoguće izvesti. Da za ljubitelje muzike u kupatilu to kratko vreme posvećeno higijeni zuba ne bude dosadno i neprijatno pobrinula se kompanija Hasbro. Ona je napravila „muzičku“ četkicu za zube, koja će za to vreme svirati i pevati umesto vlasnika. Još važniji razlog za realizaciju ove ideje je privikavanje dece na ovu važnu obavezu, koja im je često zamorna i dosadna.

Ovo nije prva ideja u poslednjih nekoliko godina čiji je cilj da pranje zuba učini jednostavnijim i zanimljivijim, počev od uvođenja elektromotora za njeno pokretanje. Ipak, ovo je sasvim sigurno prva muzička „hi tech“ četkica za zube. Kompanija Hasbro lansirala ju je pod imenom Tooth Tunes. Zasad je napravljen samo probni primerak, ali se svakako planira njena masovna proizvodnja i znatno bogatija ponuda muzičkih numera.

Od elektronskih komponenata ova „pametna“ četkica sadrži mikročip (mikroračunar) izuzetno malih dimenzija. Na njemu je zapamćena muzika čija reprodukcija traje oko dva minuta (vreme otprilike dovoljno za jedno temeljno pranje zuba koje klincima uz prigodnu muziku istovremeno može da predstavlja prave trenutke zabave i zadovoljstva).

Čim se otpočne sa „operacijom“ pranja zuba i na četkicu izvrši pritisak, aktivira se reprodukcija snimljene muzike. Zvučni signali (talasi) prenose se, kako proizvođač slikovito i detaljno objašnjava, preko vilične kosti i prednjih zuba do ušne školjke. Tako se pranje zuba obavlja u ritmu muzike, što može da predstavlja i odličnu metodu za jutarnje buđenje.

Kompanija Hasbro stupila je u pregovore sa mnogim muzičarima (umetnicima) kako bi ostvarila prava na ugradnju njihovih melodija u svoj novi „hi tech“ proizvod. Na taj način će zaista obogatiti svoju ponudu, a vlasnicima pružiti mogućnost da izaberu muziku po svom ukusu. Takođe, radi se i na povećanju prostora za smeštaj više melodija. Tek nakon toga „muzička“ četkica za zube pojaviće se u masovnoj prodaji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.