Najnovije avanture Harija Potera na mobilnom

Književni i filmski junak Hari Poter inspiracija je stvaraocima i u mnogim drugim oblastima. Video-igre pravljene po scenariju romana ili filmova prava su prilika da se ljubitelji ovog junaka oprobaju i uzmu učešće u njegovim zanimljivim avanturama. Prisutan je i u igrama na mobilnim telefonima, a nedavno se pojavila i najnovija mobilna igra s njim.
Najnovija mobilna igra napravljena je po uzoru na peti nastavak serije filmova o Hariju Poteru – Harry Poter and the Order of the Phoenix. Izdavač je kompanija EA Mobile, a igra se može preuzeti sa sajta kompanije (ne besplatno, jer se ipak radi o vrlo popularnim i rentabilnim sadržajima, čije korišćenje sigurno košta poprilično). Mogu je preuzeti i koristiti vlasnici mobilnih telefona čiji je softver zasnovan na Java (J2ME) platformi. Od 15. juna ova igra je dostupna korisnicima u Velikoj Britaniji i drugim delovima Evrope, a od 26. juna i u Severnoj Americi.
Vlasnici mobilnih telefona, prema tome, imaju priliku da uživaju i bar na kratko vreme postanu deo magičnog sveta Hogarta i tajnog udruženja Harija Potera – Dumbledere’s Army, kad god žele i ma gde se nalazili. To će im pružiti priliku da se, poput junaka ove serije, uključe u borbu protiv mračnih sila. Grafika ove mobilne igre napravljena je vrlo kvalitetno, a prizori i likovi izgledaju vrlo realistično. Interaktivnost se odlikuje vrlo bogatim mogućnostima, pa se mobilni igrači mogu u pravom smislu reči aktivno uključiti u sve prikazane događaje.
Igra počinje uključenjem u obuku za borbu protiv zla, pri čemu se savladavaju različiti zadaci – veština neopaženog kretanja, korišćenje čarobnog štapića… Posle tih prvih jednostavnih zadataka slede sve složeniji. Pored ostalog, uči se i sposobnost pravljenja čarobnog napitka. Zadaci se ponavljaju sve dok ne budu uspešno savladani. Na kraju, kad se sve to savlada, igrač je spreman da se uključi u borbu protiv mračnih sila zla. Zanimljiva i interaktivna igra, a ako ste još i obožavalac Harija Potera, prava stvar koja će vam pomoći da prekratite dug i vreo letnji dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.