U trendu

Najstariji webmaster na svetu

Nikad nije kasno! Gospođa Vera Everatt iz Winsley- u Velikoj Britaniji ima 82 godine i odlučila je da uplovi u Internet vode! Od 1969. godine ona vodi sopstvenu malu firmu Aunt Vera“s Linen Closet, čije su specijalnosti lan i čipka. Vremešna dama je čula za prednosti Interneta i odlučila da i sama pokrene svoj sajt i uplovi u vode ecommerce-a.

Obratila se firmi za Internet-konsalting, zaintigirana njihovim reklamnim sloganom: „Toliko jednostavno, da čak i vaša baka može to da uradi!“ Vera Everatt ne samo da je baka, već je i prabaka, ali je to nije omelo u odluci da počne da pohađa kurs o web-dizajnu i marketinškim strategijama na Internetu.

„Sve to je za mene bilo zaista zanimljivo. Shvatila sam da mogu da izaberem između mogućnosti da se uključim u nove tokove ili da ostanem po strani i živim u prošlosti. Odlučila sam se za ovo prvo i danas me moji praunuci zadirkuju nadimkom hi-tech Vera“, objašnjava novopečeni webmaster.

Zahvaljujući volji i radoznalosti, Vera Everatt svoje pamučne jastučnice, čipkane stolnjake i vezene ubruse danas prodaje i putem Interneta na adresi www.viera.co.uk. U 82. godini „hi-tech Vera“ je uspela da spoji umetnost vezenja i heklanja sa veštinom web-dizajna i kodiranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.