Nokia 7650

Najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, Nokia, kupcima je ovoga leta ponudio mobilni telefon sa digitalnim fotoaparatom. Model nosi oznaku 7650, ima ekran u boji, radi u GSM sistemu, ali ima i podršku za GPRS način komunikacije, kao i WAP Internet. Kao i mnogi novi modeli, i ovaj ima mogućnost slanja multimedijalnih poruka, za koje proizvođači smatraju da će biti izuzetno popularan način komunikacije i značajan izvor prihoda u narednim godinama.

Model 7650 karakterišu ugrađena digitalna kamera, mogućnost fotografisanja i slanja fotografije (rezolucija 640 x 800), foto-album za pohranjivanje i sortiranje fotografija, kao i ekran u boji veličine 35 x 41 mm, sa rezolucijom 176 x 208 piksela.

Modela sa digitalnim fotoaparatom na tržištu je sve više i idu u kompletu sa mogućnošću slanja multimedijalnih poruka. Kod nekih mobilnih telefona digitalni fotoaparat je ugrađen, a negde se prodaje kao dodatna oprema. Ono što, za sada, predstavlja prepreku u prihvatanju novih tehnologija jeste svakako cena ovakvih modela: Nokia 7650 košta 800 evra.

Novi Nokijin model ima i podršku za Bluetooth bežično povezivanje, tako da je moguće umrežavanje sa drugim uređajima. Tu su i Java aplikacije, koje takođe postaju standardni deo ponude novih modela, kao i operativni sistem Symbian sa standardnim funkcijama.

Korisna adresa:

  • Nokia 7650

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.