Nokia 8910 – Titan među telefonima

Nokia je 19. februara predstavila svoji novi telefon u najvišoj klasi, prvi model koji je presvučen titanijumom. Metal koji je dobio ime po Titanima iz grčke mitologije, prvim božanskim bićima koja su predstavljala otelotvorenje prirodnih sila i prethodila rađanju olimpskih bogova, do sada je bio u upotrebi u svemirskoj tehnologiji, ali ne i u industriji mobilnih telefona.

Lagan kao aluminijum, jak kao čelik i otporan na koroziju, metal kojim je presvučen novi model daje posebno elegantan izgled i, prema rečima proizvođača, „osećaj da posedujete nešto zaista posebno i vredno“.

Pre svega namenjen poslovnim ljudima (i onima sa dubokim džepom, mada se cena još uvek ne zna), ovaj telefon pripada GPRS modelima, pa prema tome i daje mogućnost stalne veze sa Internetom, pri čemu se ne plaća vreme provedeno na Mreži, već samo količina prenesenih podataka.

Slanje i primanje fajlova, poruka i faksova vrši se brzinom do 43,2 kbps, a zahvaljujući Bluetooth vezi, Nokia 8910 može da posluži i kao bežični modem za laptop. Bežična veza sa kompjuterom daje mogućnost i lakog prebacivanja podataka sa laptopa ili PC-ja, a u sam telefon je ugrađen standardni softver namenjen zauzetim ljudima – rokovnik, kalendar, program za konverziju valuta…

Telefon će se na tržištu pojaviti u drugom tromesečju 2002. godine, u dve boje (prirodna boja titanijuma i crna), a pored izuzetno elegantnog izgleda budućim vlasnicima ponudiće i inovativni mehanizam za otvaranje koji omogućuje da se maska koja sakriva tastaturu otvori veoma polako i elegantno.

Korisna adresa:

  • Nokia 8910

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.