U trendu

Nokia za mlade

U nameri da sačuva vodeću poziciju na tržištu mobilnih telefona, i još više je ojača, finska Nokia najavljuje dva nova modela, koji su, pre svega, namenjeni mlađoj publici. O tome svedoči dizajn mobilnih telefona, njihova cena, kao i slogani koji ih najavljuju. Reč je o telefonima sa oznakama 3510i i 3650, od kojih će se prvi pojaviti na tržištu krajem 2002, a drugi početkom naredne godine.

Oba modela imaju ekran u boji, mogućnost slanja multimedijalnih poruka (MMS), kao i sitnice koje su mlađoj publici veoma bitne, poput polifonih melodija ili Java igrica. Model 3650 namenjen je zahtevnijim korisnicima i poseduje ugrađenu digitalnu kameru i kamkorder, pa i mogućnost snimanja i slanja fotografija i video snimaka. Telefon 3510i opremljen je WAP tehnologijom, dok će 3650 biti GPRS telefon sa „always on“ pristupom Internetu.

Pošto su telefoni namenjeni mlađim korisnicima (pa samim tim i korisnicima plićeg džepa), a cilj finske kompanije je da što brže „navuče“ ljude na ekrane u boji, MMS i ugrađene kamere – cene ovih modela biće dotirane. Bez popusta, 3510i će koštati 200-300 evra, a model 3650 450-500 evra.

Zanimljivo je i da se na stranicama sajta finske kompanije posvećenim ovim modelima nalaze tamnoputi mladići i devojke, što verovatno znači da Nokia pokušava da ojača svoju poziciju među omladinom sa toplijih meridijana.

Korisne adrese:

  • Nokia 3510i
  • Nokia 3650

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.