U trendu

Nova internet prevara hara Srbijom: Ako vam stigne ova poruka na telefon, pozovite policiju

Na Fejsbuku se u poslednjih nekoliko dana, mahom putem grupa, sve veći broj korisnika žali da su im poznanici tražili jednu te istu, određenu uslugu – da podignu novac umesto njih jer im je, navodno, blokirana kartica.

Međutim, reč je o velikoj prevari koja ima cilj da se sa vaše kartice skine što više podataka.

More fotografija poruka putem kojih Fejsbuk korisnici obaveštavaju jedni druge da su profili njihovih prijatelja hakovani, na prvi pogled deluju kao da vam piše upravo ta osoba, obraćajući se prijateljskim tonom i tražeći naizgled bezazlenu uslugu.

– Ej šta radiš? Treba mi jedna usluga ako može? Imam karticu za bankomat ali mi je blokirana i ne mogu da podignem novac, imam onu elektronsku aplikaciju na telefon što mi dali iz banke i preko aplikacije jedino mogu da prebacim pare na karticu ne mogu na žiro račun, ako ti imaš karticu za bankomat da ti prebacim na nju pa kad ti legne samo da podigneš na bankomat i da mi javiš.

Samo mi pusti slike sa obe strane da ti uplatim – glasi poruka prevaranata na koju upozoravaju korisnici.

Kao i mnoge druge i ova ima za cilj da prikupi vaše podatke koji se nalaze na kartici, zbog čega prevaranti traže da je fotografišete i sa lica i sa naličja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)