Novi iPhone bi mogao da ima tehnologiju prepoznavanja lica i pokreta

Appleov novi iPhone bi mogao da ima neku vrstu tehnologije za prepoznavanje lica i pokreta, barem se tako može zaključiti prema istraživanju koje je firma Cowen and Company dostavila klijentima.

U izveštaju se navode pojedini detalji o nadolazećem iPhone uređaju koji će biti predstavljen u septembru. Spominje se jedna vrsta tehnologije prepoznavanja lica i pokreta, što omogućava novi laserski senzor i infracrveni senzor pozicioniran blizu prednje kamere. Smartfon bi konačno trebalo da podržava bežično punjenje.

Apple je kupio Primesense 2013. godine, kompaniju koja se bavi proizvodnjom infracrvenih senzora, a koji bi mogli biti ključni za kompaniju iz Kupertina pri uvođenju proširene stvarnosti za buduće modele iPhone-a.

Direktor Apple-a Tim Kuk je javno govorio o interesu za proširenu stvarnost nekoliko puta tokom prošle godine. Apple integriše ovu tehnologiju u kamere iPhone-a, a prvi izazov je prepoznavanje lica i pokreta.

Spekuliše se da će Apple u septembru predstaviti tri modela iPhone-a sa ekranima od 4,7 i 5,5-inča, ali i novi 5,8-inčni model. Taj model će imati OLED ekran koji koristi manje energije. Imaće Touch ID senzor ispod stakla, kao i aktivni deo ekrana.

Nova generacija iPhone-a bi mogla da pokrene superciklus poboljšanja i inovacija, prenosi Klix.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.