Otkriveno kako da prevarite Instagram i dobijete više lajkova

Sredinom 2016. godine Instagram je počeo da koristi algoritam koji određuje redosled prikazivanja fotografija i snimaka na vašoj naslovnoj strani po određenim kriterijumima, za razliku od hronološkog izlistavanja objava kao što je to činio do tada.

Ako niste zadovoljni opsegom i angažmanom svojih fotografija na Instagramu i želite da povećate broj lajkova na objavama, ilustratorka Marijana Avila tvrdi da postoji jednostavan trik kojim je to moguće postići, a otkrila joj ga je influencerka Kortni Kvin, a i vi ga možete isprobati.

„Savet sam dobila od jedne Instagram influencerke koji bi mogao da pomogne umetnicima da povećaju angažman. Instagram favorizuje objave koje koriste Instagram filtere. Stavite sasvim malo bilo kog filtera da vam to ne poremeti boje i onda će se objava pojaviti na više očetnih strana korisnika i veća je verovatnoća da će se pojaviti i u Explore sekciji“, otkrila je Marijana na Tviteru, a prenosi Index.

Iako trik nije službeno potvrđen, čini se da se među sve većim brojem korisnika pokazao kao efikasan. „Stavio sam dva posto filtera Lark na svoje zadnje dve fotografije i mogu odmah da vidim da su neki profili, koje dugo nisam video, došli u dodir s mojim objavama“, tvrdi jedan od pratitelja ove influenserke.

Inače, ako želite da isprobate ovaj trik, pre nego što objavite fotografiju na Instagramu, odaberite bilo koji filter pa ponovno kliklite na njega kako bi vam se otvorila opcija pojačavanja i smanjivanja vidljivosti filtera pa ke jednostavno podesite na minimalnu. Tako će Instagram „misliti“ da ste koristili filter i vašu objavu će učiniti dostupnijom, dok će vaša fotografija ostati onakva kakva je i bila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.