U trendu

Panasonic Smartphone X700

Pod ovim imenom pojavio se jedan od najnovijih modela mobilnih telefona, koji je pobudio pažnju javnosti na svetskom 3GSM kongresu u Kanu, a koji predstavlja najnoviji adut japanske kompanije Panasonic Mobile Communications. Predviđen je za sva tri frekventna područja GSM mreže (900/1800/1900 MHz). Pored GSM-a i SMS-a podržava GPRS, MMS, e-mail, WAP i Bluetooth standarde.

Panasonic Smartphone X700 trenutno je najmanji „pametni“ mobilni telefon na tržištu, sa dimenzijama 87 x 47 x 24 mm i težinom od 95 grama. Napravljen je na preklapanje, sa spoljnim pomoćnim displejem rezolucije 96 x 28 piksela. Ima ugrađenu VGA kameru sa blicem i rezolucijom od 0,3 megapiksela (za snimanje fotografija i kratkih video-inserata). Glavni TFT LCD kolor ekran nalazi se sa unutrašnje strane i ima mogućnost prikazivanja 65.536 boja. Korisnik svoje podatke može snimati i na dodatnoj mini SD memorijskoj kartici (mogući kapaciteti ovih kartica su 32, 64 ili 128 MB). Koristi operativni sistem Symbian OS (Series 60).

Ovaj stilizovani i vrlo atraktivno dizajniran telefon namenjen je pre svega poslovnoj, ali i personalnoj primeni. Za poslovnu primenu izuzetno je pogodan pošto podržava rad sa različitim formatima fajlova, to jest različitim Microsoft Office aplikacijama (Word, Excel, Power Point). To mu omogućava da zapamti i prikaže čak čitavu poslovnu prezentaciju svog vlasnika. Pošto podržava i Bluetooth standard, vrlo jednostavno se povezuje sa projektorom i prikazuje prezentaciju publici. U tu svrhu mogu se upotrebiti i snimljene fotografije. Pored svega toga, ovaj „pametni“ telefon ima i mogućnost preuzimanja igara, različitih aplikacija i polifonih melodija.

Očekuje se da će se novi Panasonic-ov adut u oblasti mobilnih komunikacija na evropskom tržištu pojaviti tokom jeseni ove godine. U svakom slučaju, sigurno će svojim kvalitetom, mogućnostima i dizajnom naći mnoge interesente. To sasvim sigurno zavisi i od cene. A možda i ne? Ovakav telefon idealan je za poklonike kojima je statusni simbol mnogo važniji od cene!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.