Playboy spremno očekuje novu generaciju mobilnih telefona

Krajem prošle godine najvljena je saradnja između finske kompanije Wireless Entertainment Service i vodećeg časopisa za muškarce. Nedavno je Playboy dobio još jednog partnera, koji smatra da će sadržaji za odrasle predstavljati značajan izvor prihoda u budućnosti.

Posle velikih ulaganja u mreže treće generacije (oko 100 milijardi dolara na svetskom nivou), operateri su suočeni sa problemom vraćanja uloženog. Do prihvatanja 3G tehnologije u Evropi neće doći tako brzo, pa nije realno ni očekivati da će se uskoro isplatiti ogromna uložena sredstva.

Zato se i već pomenuta finska kompanija, koja se bavi prodajom sličica i melodija za mobilne telefone, okrenula seks industriji, poučena statistikama koje pokazuju da je na Internetu najstabilniji biznis upravo onaj „za odrasle“. Nova usluga, najavljena za prvu polovinu 2002. godine, podrazumeva slanje sličica iz časopisa Playboy na ekrane mobilnih telefona. Posle finske kompanije, ugovor sa Hjuom Hefnerom potpisao je i britanski operater Virgin Mobile, peti po veličini na Ostrvu.

Očekujući sve više korisnika GPRS telefona, koji će stalno biti povezani na Internet, ovaj operater će omogućiti skidanje visoko kvalitetnih slika „zečica“ sa Mreže, u početku crno-belih, a zatim i u boji, kada se na tržištu pojave najavljeni modeli koji će omogućiti takav prikaz. Kada to tehnologija dozvoli, tj. kada brzina prenosa bude dovoljno velika, pretplatnici britanskog operatera moći će da gledaju i video snimke Hefnerovih lepotica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.