Povratak legende: Ovo je Nokia 3310, a s njom stiže i Zmija (video)

Legendarni telefon u novom ruhu nešto je manji i lakši, a dobio je i novi ekran u boji kao i  kameru. Tu je i Opera pregledač, a jedan od glavnih aduta je 30 dana rada u stendbaj režimu

Nokia je u nedelju predstavila nekoliko Android telefona, ali mnogi su ponajviše iščekivali i kako će izgledati nova vizija legendarnog modela 3310. I nisu ostali razočarani.

Telefon koji je predstavljen davne 2000. godine i prodao se u više od 126 miliona primeraka bio je jedan od najpoželjnijih gedžeta svog vremena, iPhone onog doba.

Na talasu nostalgije, firma HMD Global, koja prodaje uređaje pod Nokijinim imenom prikazala je uređaj koji dolazi s 2,4-inčnim QVGA ekranom, kamerom od 2 megapiksela i microSD. Prednje kamere nema, ali nostalgičare će oduševiti i činjenica da je Nokia odlučila u novi telefon da ubaci i Zmiju, kako bi opet mogli sate i sate provesti uz igre. Tu je Opera Mini browser.

Iako se prema specifikacijama ne može upoređivati s pametnim telefonima današnjice, Nokia 3310 to i ne želi. Za razliku od slavnog prethodnika, 3310 je u novom ruhu manja, tanja i laganija. Telefon ima bateriju koja omogućuje do 22 sata razgovora ili mesec dana rada u stendbaj režimu. Izrađuje se u četiri boje (crvena, žuta, plava i siva). Cena će joj biti 50 evra, a stiže na tržište u drugom kvartalu ove godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.