U trendu

Pušenje ili zdravlje…

Sve više ljudi krstari mrežom u potrazi za medicinskim savetima, informacijama i rešenjima svojih zdravstvenih problema.Sajtovi koji nude ovakve sadržaje su sve brojniji i sve kvalitetniji, a iza mnogih stoje i državne institucije koje ulažu velika sredstva u razvoj i funkcionisanje ovakvih web-lokacija.

Takve adrese se pojavljuju u velikom rasponu od onih koje nude savete za zdravu ishranu, preko onih koji se bave problemom viška kilograma, sve do adresa koje se bave ozbiljnim i teškim, ponekad i neizlečivim oboljenjima. Pošto u velikom delu sveta traje intenzivna antipušačka kampanja, a mi se nalazimo na teritoriji gde je uobičajenije pušiti nego biti nepušač, predstavićemo jedan sajt koji se upravo bavi ovim problemom. Dakle, kako prestati sa pušenjem?

Pomenuti sajt se nalazi na lokaciji www.TheTimeIsRight.co.uk, a njegov naziv u prevodu znači: „Sada je pravi trenutak!“. Naravno, pravi trenutak za odvikavanje od pušenja. Sajt je podjednako namenjen onima koji su već odlučili da prestanu, kao i onima koji se nećkaju, razmišljaju, dvoume… Za one koji pripadaju prvoj kategoriji, ova web-lokacija sadrži veliki broj korisnih saveta i informacija o načinu prestanka, „trikovima“ i metodama, a za drugu grupu posetioca ovog sajta, tu su brojni podaci i činjenice koji bi trebali da pomognu prilikom odlučivanja.

Kvizovi i testovi će vam pomoći (naravno, ako ste pušač) da otkrijete u koju grupu zavisnika od nikotina spadate i koji bi metod vama najbolje „pristajao“. Na ovoj adresi se nalazi mnogo naučnih činjenica o svim segmentima pušačkog života: navikavanju, odvikavanju, posledicama po zdravlje… Tu je i objašnjenje zašto je odvikavanje tako teško i stresno, a i kviz koji će vam otkriti koliko ste zaista zavisni. Naravno, i činjenice o tome šta dobijate sa prestankom pušenja i koje su estetske, zdrvstvene i finansijske dobiti od ovakve odluke.

Ako ste pušač, verovatno niste ni stigli do ovog pasusa. Ili ste prekinuli sa čitanjem da bi pod hitno „odleteli“ na adresu koju preporučujemo, ili ste odmahnuli rukom, kliknuli na novi link i zapalili cigaru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.