najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Samsung će kupcima u Srbiji zameniti uređaje Galaxy Note7

Predstavništvo Samsunga u Srbiji saopštilo je danas da će svim kupcima koji već poseduju smartfone Galaxy Note7, telefoni biti zamenjen novim uređajima već narednih nedelja.

„Svim kupcima koji već poseduju uređaje Galaxy Note7, dobrovoljno ćemo uređaj koji sada imaju zameniti novim tokom narednih nedelja“, navodi se u saopštenju Samsunga dostavljenom Tanjugu.

Južnokorejska kompanija je obustavila prodaju najnovijeg modela pametnog telefona Galaxy Note 7, zbog problema sa baterijama, budući da je prijavljeno 35 slučajeva da su se aparati zapalili za vreme punjenja baterije, objavio je danas Samsung, a prenele su agencije.

„Povodom nedavno prijavljenih slučajeva vezanih za novi telefon Galaxy Note7, sproveli smo temeljno istraživanje i utvrdili da se radilo o problemu sa baterijom. Do 1. septembra je u celom svetu prijavljeno 35 slučajeva i trenutno sprovodimo temeljnu kontrolu zajedno sa našim dobavljačima kako bismo na tržištu izdvojili baterije koje su eventualno loše“, navodi se u saopštenju predstavništva Samsunga u Srbiji.

„Tesno sarađujemo sa našim partnerima kako bismo osigurali da se postupak zamene izvrši što je moguće lakše i efikasnije“, dodaje se u saopštenju.

Samsungov novitet sa greškom je plasiran 19. avgusta, a dobio je dobre ocene kritičara i korisnika.

Telefon sadrži i skener pomoću kojeg korisnik može da zaključa svoj telefon, nakon čega može da se ponovo upali isključivo skeniranjem zenice vlasnika.

Ovaj telefon je bio dostupan korisnicima u Srbiji po promotivnoj, akcijskoj ceni od oko 123.750 dinara.

Peh sa modelom Galaxy Note7 nije mogao doći u gorem trenutku za Samsung, pošto iduće nedelje tradiocionalni rival, Epl, predstavlja novi ajfon 7, kažu analitičari.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike