Samsung i8510 Innov8: puno memorije i odlična kamera

Seriju najnaprednijih foto mobilnih telefona, koju je započeo modelom Pixon, Samsung nastavlja modelom Innov8. Samsung i8510 Innov8 je mobilni telefon velikog memorijskog kapaciteta s kamerom od osam megapiksela, koji će svojim mogućnostima zadovoljiti potrebe i onih najzahtevnijih korisnika. Innov8, kako mu i samo ime kaže, predstavlja miks inovacija i ono najbolje iz dva sveta, sveta najboljih bežičnih komunikacionih uređaja i sveta digitalnih aparata.
U periodu od samo pet godina kamere na mobilnim telefonima evoluirale su sa skromnih VGA rezolucija do današnjih osam megapiksela, čime se hvali Innov8. Samsung i8510 Innov8 je drugi telefon ovog proizvođača (posle modela Samsung M880 Pixon) koji predstavlja evolutivni skok u odnosu na dosadašnju ponudu. Ono što Innov8 čini posebnim, pored vrhunske kamere od 8 MP, jesu napredne mogućnosti prilikom snimanja, među kojima su automatsko fokusiranje, stabilizator slike, opcija prepoznavanja lica i osmeha, geografskog označavanja fotografija, automatskog snimanja panorama, pa čak i opcija detekcije treptanja.
Podršku kameri pruža raskošan ekran veličine 2,8 inča, koji se proteže preko cele prednje polovine ovog ekskluzivnog kliznog uređaja, a prikazuje 16 miliona boja. Uz njega je integrisan i akcelerometar koji automatski okreće sliku na ekranu zavisno od položaja u kojem korisnik pregleda fotografije. Tu inovacije ne prestaju, jer se Innov8 hvali i 3D grafičkim akceleratorom, koji je još uvek retkost u mobilnim uređajima, a koji će mobilnim igračima osigurati pravi užitak. Multimedijalne mogućnosti zaokružuju MP3/WMA/RealAudio muzički plejer, zatim video plejer osposobljen i za reprodukciju DiVX formata, stereo zvučnici sa Samsungovom DSP tehnologijom i mogućnošću postizanja 3D surround efekta, zatim FM radio sa RDS-om, 3,5-milimetarski ulaz za klasične slušalice, TV izlaz i Java tehnologija za mobilne igre.
Istu pažnju koju je posvetio integraciji svih mogućih multimedijalnih tehnologija Samsung je uložio i u kreiranje vrhunskih komunikaciono-poslovnih karakteristika. Innov8 je tako quad band telefon, kreiran na platformi Symbian, a osposobljen je za rad u svim aktuelnim mrežama, GPRS, EDGE, HSDPA i WLAN, što će korisnicima osigurati neprekidnu vezu gde god da se nalaze. U njega je ugrađen i A-GPS, koji olakšava snalaženje u nepoznatim gradovima, zatim inovativna aplikacija poslednje verzije Bluetooth veze 2.0 i USB 2.0, HTML pretraživač, zatim e-mail klijent za razmenu elektronske pošte. Kada je o memorijskom prostoru reč, Samsung i8510 Innov8 ima ili 8 GB ili 16 GB, a koju god verziju telefona korisnik odabere, na raspolaganju mu je mogućnost memorijskog proširenja uz pomoć microSD kartica. Cena mobilnog telefona Samsung i8510 Innov8 je oko 600 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.