Samsung-ov digitalni poslovni integrator

Nov Samsung-ov model, SGH-D500, predstavlja kombinaciju svih naprednih tehnologija primenjenih u Samsung-ovim mobilnim telefonima: karakteristika i mogućnosti kvalitetnih 3G modela, elegantnog dizajna sa kliznim, takođe vrlo kvalitetnim, ekranom i mnogobrojnih aplikacija prilagođenih poslovnoj, ali i zabavnoj primeni.

Ovaj 3-band mobilni telefon (900/1.800/1.900 megaherca) je sa dimenzijama 94 x 46 x 24 milimetra i masom 99 grama. Ima ugrađenu antenu, a napaja se baterijama koje mu obezbeđuju 390 minuta razgovora i 300 sati rada u „stand by“ režimu. Mogućnosti povezivanja sa drugim uređajima su preko USB, IrDA, kao i bežičnog Bluetooth priključka.

Kvalitetan kolor TFT LCD ekran je sa dijagonalom od 1,9 inča i rezolucijom od 220 x 176 piksela. Slika se dobija sa 262.144 boja. Telefon ima ugrađenu kameru (digitalni fotoaparat) sa rezolucijom od 1,3 megapiksela. Kamera ima i kvalitetan blic, kao i mogućnost digitalnog zumiranja sedam puta pri snimanju fotografija i četiri puta pri snimanju video-inserata.

Korišćenje kamere kod modela Samsung SGH-D500 nije ograničeno samo na uobičajeno snimanje fotografija i video-inserata. Ona vlasnicima telefona daje i mogućnost kreativnosti i slobode izražavanja korišćenjem deset dodatnih specijalnih efekata. Tim efektima izražavaju se određene emocije, što ima naročiti efekat prilikom slanja fotografija rođacima i prijateljima.

SGH-D500 poseduje sopstvenu memoriju od 80 megabajta. Ona omogućava pamćenje oko hiljadu fotografija, 60 minuta video zapisa, 15 do 20 muzičkih MP3 fajlova ili 60 minuta snimljenog govora. Moguća je i reprodukcija audio i video zapisa. Takođe se može iskoristiti i za slanje i prijem fajlova u prilogu e-mail-a (u attachment-u).

Najvažnija mu je karakteristika idealna mogućnost poslovne primene, zahvaljujući dosta velikom memorijskom prostoru i podršci za različite poslovne aplikacije – E-mail Client, Calendar, Card, zatim podršci za aplikacije Java, Wap 2.0, MMS i druge. Zahvaljujući bežičnom Bluetooth povezivanju i ugrađenom spikerfonu, može se koristiti i za handsfree varijantu razgovora, na primer, u automobilima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.