Samsung predstavlja novi model pametnog telefona Galaxy Note 8

Južnokorejska kompanija Samsung u nastojanju da prevazidje prošlogodišnje katastrofalno lansiranje telefona Galaksi Nout 7 (Galaxy Note 7) pušta u prodaju novi model sa kamerom sa dualnim objektivom, animiranim porukama i manjim kapacitetom baterije.

Prošlogodišnji model Note 7 morao je da bude povučen pošto se desetine aparata zapalilo zbog defektnih baterija.

Na taj debakl Samsung je odgovorio tako što je nove modele podvrgao brojnim ispitivanjima uključujući rendgenskim snimcima i stres testovima na ekstremnim temperaturama. Takodje se obezbedjuje veća fizička zaštita za beterije, što zauzima prostor koji je inače bio slobodan za punjenje.

Novi model Galaxy Note 8 biće pušten u prodaju 15. septembra, otprilike u isto vreme kada američka kompanija Epl (Apple) treba da predstavi svoje nove ajfone.

Kao i telefoni S8 pušteni ovog proleća Note 8 će imati „infinity display“ koji maksimizira veličinu ekrana time što se smanjuje okvir.

Samsung, najveći svetski proizvodjač pametnih telefona, naredio je u septembru prošle godine da se povuku svi telefoni modela Galaxy Note 7 u celom svetu kada je utvrdjeno da su litijumske baterije krive za prijavljene eksplozije tih uredjaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.