U trendu

Sasvim drugačija nokija

Spolja gledano Nokia 6555 izgleda potpuno drugačije u poređenju s prepoznatljivim dizajnom mobilnih telefona proizvođača broj 1 u svetu. Pre bi se moglo reći da podseća na Motorola KRZR (modele K1 ili K3). Međutim, ispod poklopca ovog preklopnog modela kriju se prepoznatljiva „Nokijina“ tastatura i drugi delovi prepoznatljivog stila.
Iako elegantan i stilizovan dizajn ovog modela ukazuje na luksuzne i skupe telefone, Nokia 6555 ipak pripada srednjoj klasi 3G mobilnih telefona s cenom od 200 evra (280 dolara) bez taksi i poreza. U trećem kvartalu ove godine biće ponuđena u četiri boje – crnoj, crvenoj, srebrnoj i boji peska. Dimenzije telefona su 100 x 44 x 20 mm, a težina 97 grama. Napaja se baterijama koje obezbeđuju šest sati razgovora ili 11 dana „stand by“ režima rada. Pored mobilne mreže treće generacije (WCDMA/UMTS 850/2100 MHz), podržava i četiri opsega GSM mreže (850/900/1800/1900 MHz).
Na poklopcu ovog preklopnika je spoljašnji displej (128 x 160 piksela) u obliku analognog sata, što takođe čini potpuno drugačijim kompletan vizuelni utisak. Glavni displej je rezolucije 240 x 320 piksela i sa 16 miliona boja. Ugrađena kamera je rezolucije 1,3 megapiksela. Telefon raspolaže internom memorijom od 30 megabajta, ali se po već ustaljenoj praksi u mobilne telefone ugrađuje slot za memorijsku karticu radi proširenja memorijskog kapaciteta. To je urađeno i u ovom slučaju, a format kartice je microSD (upravo i najčešće korišćen).
Pored toga Nokia 6555 ima i ugrađen stereo Bluetooth čip za bežičnu komunikaciju, kao i USB priključak. Međutim, relativno niska cena ograničava isporuku dodatnog pribora uz telefon, tako da se uz njega ne isporučuju slušalice, microSD kartica, pa čak ni USB kabel. Bez obzira na to, može se reći da je Nokia 6555 odličan izbor izuzetno lepo dizajniranog modela solidnih performansi i mogućnosti. Njegov spoljašnji dizajn, potpuno različit od prepoznatljivog stila „Nokijinih“ preklopnika, sigurno će pobuditi pažnju među ljubiteljima mobilnog luksuza i elegancije, a vrlo povoljna cena učiniće da se oni vrlo lako odluče za kupovinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.