Siemens C75 – multifunkcionalnost i praktičnost

Pravilo da postojanje što većeg broja funkcija na mobilnom telefonu podrazumeva i višu cenu ne važi za novi model kompanije Siemens Communications – Siemens C75, koji bi na tržištu trebalo da se pojavi u avgustu ove godine. Svojom funkcionalnošću on pokriva sve potrebe korisnika, počev od osnovnih komunikacionih usluga, preko brojnih poslovnih aplikacija do zabavne primene radi relaksacije i ispunjenja slobodnog vremena. Sve to biće ponuđeno, kako je najavljeno, po povoljnoj ceni od oko 180 evra.

Siemens C75 je izuzetno lagan (85 grama) i kompaktan mobilni telefon sa dimenzijama 103 x 44 x 17 milimetara. Tanak je, zaobljenih ivica, a prodavaće se u dve nijanse srebrnaste boje. Atraktivnosti dizajna doprinose i hromirani okviri oko ekrana i dugmeta za navigaciju (kao centralnog tastera na tastaturi). Pripada 3-band telefonima (900/1.800/1.900 megaherca), a podržava i EGSM i GPRS mreže. Na taj način svojim korisnicima omogućava punu slobodu kretanja bez ikakvih ograničenja u komuniciranju.

TFT LCD ekran ovog telefona ima dijagonalu 1,8 inča i rezoluciju 132 x 176 piksela, a kvalitetna slika ostvaruje se sa 65.000 boja. Tekst se na njemu može prikazati u devet linija. Nezaobilazna funkcija svakog mobilnog telefona je korišćenje telefona kao digitalnog fotoaparata. Podrazumeva se da Siemens C75 ima i tu mogućnost – ugrađenu VGA kameru sa digitalnim zumom pet puta. Na taj način dobijaju se kvalitetne fotografije i video-inserti, a zahvaljujući ugrađenom blicu (model IFL-600) može se slikati čak i pri vrlo slaboj vidljivosti. Telefon se napaja litijum-jonskim baterijama kapaciteta 750 mAh. One obezbeđuju do 300 minuta neprekidnog razgovora ili do 300 sati u „stand by“ režimu, dok su im za punjenje potrebna dva sata.

Ovim osnovnim funkcijama pridodate su raznovrsne poslovne aplikacije. Napredni organajzer sa imenikom i kalendarom omogućava uspešnu poslovnu organizaciju sastanaka i drugih obaveza korisnika. Za poslovnu (ali i privatnu) komunikaciju značajna je mogućnost slanja SMS, MMS, e-mail i takozvanih instant poruka (online chat-ovanje), a to Siemens C75 u potpunosti pruža svojim korisnicima. U pauzi između obaveza potrebna je i relaksacija. Zahvaljujući atraktivnim trodimenzionalnim igrama, Siemens C75 pruža i to zadovoljstvo svojim korisnicima.

Posebna pogodnost njegove primene je mogućnost povezivanja sa drugim uređajima (infracrveni, USB, serijski port). Korisnici mogu uz ovaj aparat nabaviti i prateću opremu za „handsfree“ primenu (slušalice Purestyle HHS-610) ili pribor za korišćenje u automobilima (Car Kit Comfort Basic HKC-700, Car Kit Portable HKP-500 ili Car Kit Easy HKP-700). Pored toga, uz telefon se mogu nabaviti i odgovarajući kablovi za povezivanje sa tim uređajima, punjač za baterije i atraktivna torbica za nošenje telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.