Siemens potvrđuje liderstvo u proizvodnji DECT telefona

Kompanija Siemens je sredinom juna predstavila najnoviji model bežičnog DECT telefona iz popularne serije Gigaset. To je model Gigaset A155, koji će potvrditi liderstvo ove kompanije u proizvodnji bežičnih telefona. Karakteristike novog modela su visok kvalitet, male dimenzije i težina, dopadljiv dizajn i, kako je najavljeno, niske cene. Sve su to argumenti koji će privući najširi krug kućnih i poslovnih korisnika.

Gigaset A155 je DECT/GAP bežični telefon ponuđen u dve boje – tamnoplavoj i srebrnastobeloj. Sastoji se od bazne stanice dimenzija 85 x 152 x 115 milimetara i „slušalice“ („handset“ uređaja) sa dimenzijama 142 x 54 x 25 milimetara. „Slušalica“ zajedno sa baterijama ima težinu od 125 grama i podseća na mobilni telefon nešto većih dimenzija. Napaja se NiMH baterijama (tri standardne ćelije), koje obezbeđuju deset sati rada u režimu razgovora, a oko 170 sati u režimu čekanja.

Kao i većina bežičnih telefona Gigaset A155 obezbeđuje komunikaciju slušalice sa baznom stanicom na udaljenosti od 50 metara u zatvorenom i oko 300 metara na otvorenom prostoru. Podržava do četiri slušalice na jednu baznu stanicu. Ima širok displej za do 12 cifara u jednom redu, kao i dva reda sa različitim ikonama. Pokazuje datum i vreme, status baterije, a ima i pozadinsko svetlo radi lakšeg korišćenja u mraku. Na ekranu se prikazuje i pozivajući broj i vreme poziva.

Sve ostale karakteristike i funkcije ovog bežičnog telefona spadaju u najnaprednije mogućnosti ove vrste uređaja. Tu je i takozvana automatska sekretarica koja omogućava snimanje u trajanju do 12 minuta, zatim mogućnost konferencijske veze u kojoj mogu učestvovati tri sagovornika (jedan interni i dva eksterna). Zastupljena je i takozvana CLIP funkcija, koja omogućava identifikaciju imena i broja za dolazeće i odlazeće pozive, prikazuje listu propuštenih poziva, kao i redial listu poslednjih deset brojeva.

Gigaset A155 pored svega toga služi i odličan lični organizator (organajzer) koji pamti sve značajne informacije svog vlasnika i pomoću sata i alarma upozorava ga na obaveze. Ima i deset različitih melodija za oglašavanje zvona. Svim funkcijama telefona može se pristupiti preko menija koji podržava čak 13 različitih svetskih jezika. Ovaj lagan, jednostavan i atraktivan telefon već se nalazi na tržištu, a prodaje se po ceni oko 50 evra (zavisno od distributera i uslova isporuke).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.