U trendu

Sony Ericsson Xperia X10 – konačno Android

Sony Ericsson je predstavio svoj model Xperia X10, prvi u porodici telefona ove kompanije koji je baziran na operativnom sistemu Android, a koji pruža dosledno korisničko iskustvo, gde komunikacija zaista postaje zabava. Ovaj telefon napravljen je na Sony Ericsson-ovom nasleđu zabave. Kombinujući bogatu grafiku i inteligentne mogućnosti, Xperia X10 predstavlja novu UX platformu, koja će se proširiti i na ostale proizvode, pa će se vremenom stalno nadograđivati, predstavljajući nove karakteristike i mogućnosti.
UX platforma nastala je na bazi otvorenog OS-a i stvara jedinstveno Sony Ericsson korisničko iskustvo, kombinujući zabavne osobine koje su najbolje u klasi s prepoznatljivim aplikacijama, integracijom usluga za društvene medije bez premca i grafički bogatim korisničkim interfejsom. Xperia X10 je prvi mobilni telefon koji interakciju ljudi s telefonom čini zaista humanijom. Bert Nordberg, predsednik Sony Ericsson-a, kaže: "Xperia X10 i porodica telefona koju predstavljamo u prvoj polovini 2010. godine naglašavaju našu posvećenost otvorenoj strategiji više platformi, koja korisnicima daje maksimalan izbor i pruža najbolje moguće korisničko iskustvo. Reakcija naših globalnih partnera i operatera na model Xperia X10 izuzetno je pozitivna, pa s isporukama širom sveta, uključujući tu i Japan, počinjemo u prvoj polovini 2010. godine".
Riko Sakaguči, izvršni potpredsednik i direktor razvoja, Sony Ericsson-a, dodaje: "Sony Ericsson Xperia X10 je fantastičan primer naše make believe filozofije, jer pomeramo granice mogućeg i demonstriramo da mi možemo da ostvarimo sve što korisnici mogu da zamisle. Modelom Xperia X10 podižemo nivo koji smo sami postavili s telefonima bogatim zabavnim funkcijama, kao što su Aino i Satio, čineći komunikaciju zabavnijom i razigranijom i umnožavajući i obogaćujući prilike za povezivanje".
Predstavljajući aplikacije kao što su Mediascape i Timescape, Xperia X10 omogućava korisnicima da sve u svom telefonu organizuju na intuitivan način:

  • Sony Ericsson Timescape upravlja svom vašom komunikacijom s jednom osobom na jednom mestu. Pregledajte svoje konverzacije na pametan način, proveravajući Facebook, MySpace, Twitter, fotografije, mejlove i poruke jednim potezom.

  • Sony Ericsson Mediascape predstavlja pametan način da dobijete svu muziku, fotografije i video klipove koje želite od omiljenih prijatelja i umetnika. Pristupa sadržaju sa svih izvora, s vašeg telefona, sa YouTube-a i PlayNow, i predstavlja sve za vas.

Inteligentne mogućnosti integrisane u aplikacije Mediascape i Timescape mogu automatski da prepoznaju veze između kontakata, sadržaja i medija. Uz preporuke za alternativne načine komunikacije ili vođstvo do novih medijskih iskustava korisnici mogu otkriti više na zaista otvoren način. Evo i primera.

  • Pritisak na novi taster "infinite button" ("taster beskonačno") vodi vas kroz povezani svet. Sve vaše interakcije s jednom osobom prikupljaju se u jedan pregled.

  • Karakteristike inteligentnog prepoznavanja lica su te da može prepoznati do pet lica na bilo kojoj fotografiji i automatski ih povezati s vašim društvenim imenikom i svom drugom povezanom komunikacijom s tom osobom.

Sony Ericsson-ov otvoreni pristup korisnicima pruža maksimum izbora, pa s modelom Xperia X10 korisnici mogu da preuzmu bilo koju aplikaciju direktno s velikog broja izvora, uključujući PlayNow i Android Market, i tako mogu učestvovati u kreiranju iskustva koje je potpuno jedinstveno za njih. Xperia X10 podržava GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS HSPA 900/1700/2100 i UMTS HSPA 800/850/1900/2100 mreže. Xperia X10 je dostupna na odabranim tržištima od prvog tromesečja 2010. godine u crnoj i beloj boji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.