Šta nam Sony Ericsson sprema za 2008.

Tačno je da Sony Ericsson nije među tri proizvođača čiji su mobilni telefoni najprodavaniji na svetskom tržištu, ali je isto tako tačno da je njegova popularnost među mladim ljudima izuzetno velika. Kompanija Sony Ericsson to sasvim sigurno ima u vidu, pa je za predstojeću 2008. godinu pripremila tri atraktivna nova modela.
Najavljeni modeli pripadaju različitim kategorijama mobilnih telefona. Jedan od njih je muzički mobilni telefon iz popularne Sony Ericsson-ove W serije (Walkman). Novi model nosi oznaku W970i. Krasi ga atraktivan izgled i efektna kombinacija boja. Pored toga, on donosi novinu u komunikaciji korisnika s opcijama mobilnog telefona. Upravlja se, slično Apple-ovom muzičkom plejeru iPod, pomoću velikog točka osetljivog na dodir (click wheel). Na taj način se vrlo jednostavno pristupa bogatim muzičkim sadržajima smeštenim na dodatnoj memorijskoj kartici. Iznenađenje ovog modela je, iako mu je muzika prevashodna orijentacija, digitalni fotoaparat visoke rezolucije od pet megapiksela.
Drugi model pripada kategoriji Cybershot i nosi oznaku K830i. Kao što njegov naziv govori, fotografije i video klipovi su njegov glavni adut. Upravo u skladu s tim, dizajniran je njegov meni i tasteri za brz pristup najvažnijim opcijama. Interesantno je da je rezolucija ugrađene kamere manja nego kod prethodnog modela. Ona u ovom slučaju iznosi 3,2 megapiksela. To za mobilni telefon zaista nije malo i nalazi se u vrhu standardne ponude. Pored fotografija, mogu se snimati i kvalitetni video zapisi. Podrška za mobilnu mrežu 3G omogućava jednostavnu razmenu tih sadržaja. Pomenute opcije obogaćene su i ugrađenim FM radiom.
Treći model je takođe iz K serije. Njegova oznaka je K860i, a predstavlja unapređenu varijantu modela K810. Po mnogim karakteristikama sličan je prethodnom modelu. Ugrađena kamera je rezolucije 3,2 megapiksela. Unapređenje se odnosi na malo bogatije softverske sadržaje, tako da ovo nije samo mobilni telefon iz kategorije „camera phone“. To su uglavnom sve informacije koje je Sony Ericsson dao o najavljenim modelima. U svakom slučaju, malo strpljenja nije na odmet. Možda se iza te tajanstvenosti kriju prava iznenađenja, koja će mobilne telefone ove kompanije učiniti još atraktivnijim i podići rejting Sony Ericsson-a na tržištu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.