Šta sve znamo o novom iPhone 7?

Društvene mreže prepune su informacija o uređaju koji će Tim Kuk predstaviti za manje od mesec dana.

Iako još nije potvrđeno, novi model će verovatno nositi naziv iPhone 7 osim ako Apple ne odluči da će sedmicu sačuvati za desetu godišnjicu.

Na nekim fotografijama moglo se videti da su linije antene prebačene sa prednjeg dela na ivice telefona. Isto tako, možemo da očekujemo dve nove boje – „deep blue“ i „space black“.

Ovog puta oprostićemo od ulaza za slušalice pa će sedmica imati, ili standardne EarPod slušalice (i Lightning adapter) koje ćemo spajati na ulazu za punjenje ili bežične slušalice. Pomeranje ulaza za slušalice omogućilo bi još jedan zvučnik, što bi značilo da će sedmica biti i prvi model sa stereo zvukom. Sklanjanjem ulaza za slušalice otvara se mogućnost vodootpornog uređaja, čime bi Apple napokon mogao da parira Samsungu.

Stiv Hemerstofer, koji je do sada bio poprilično pouzdan izvor informacija, objavio je da će novi uređaj imati kvalitetniju bateriju koja bi omogućila porast kapaciteta od 14% u odnosu na iPhone 6S.

Nije posebno iznenađenje da će kamera biti bolja, a priča se o mogućnosti snimanja oštrijih fotografija u slabije osvetljenim prostorijama.

Takođe se priča i o uklanjanju uobičajene tipke za povratak, koja bi ove godine funkcionisala uz pomoć „3D Toucha“ što bi oslobodilo ekran i pretvorilo ga u celinu bez fizičkog mehanizma.

I napokon, dobra vest za one koji vole da skladište svoje fotografije i muziku u svoj model. iPhone 7 navodno bi trebao da ima 256GB memorije, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.