Sve ima i sve može

Novi model iz Samsung-a upravo se svrstao u listu mobilnih „pametnjakovića“. To je SGH-i780, nasledik prethodnog Samsung-ovog modela SGH-i600. Od svog prethodnika je mnogo atraktivniji po izgledu, a po funkcijama bogatiji.
Dizajn modela Samsung SGH-i780 razlikuje se od uobičajenih Samsung-ovih mobilnih telefona. Znatno je širi, s dimenzijama 115 x 60 mm i težinom 120 grama. Podseća na HTC-ove pametne mobilne telefone, kao i na mobilne PDA uređaje (kombinacija mobilnih telefona i džepnih računara). Prve informacije o njemu vrlo su škrte, tako da nedostaju podaci o napajanju (bateriji), a nepoznata je i cena po kojoj će biti ponuđen na tržištu.
Od mobilnih mreža Samsung SGH-i780 podržava praktično sve što se može podržavati – GSM, GPRS, EDGE, 3G (UMTS) i 3.5G (HSDPA). Od tih tehnologija najveću brzinu prenosa podataka nudi HSDPA (High Speed Downlink Packet Access). Maksimalna brzina koja se može ostvariti tom tehnologijom je 3,6 Mbps. Ali, to nije sve što ovaj model podržava. Tu je i podrška za Bluetooth, WiFi i microSD format memorijske kartice za proširenje memorije.
Posebna priča je njegov displej s dijagonalom 2,6 inča i rezolucijom većom od rezolucije displeja većine mobilnih telefona (320 x 320 piksela), kao i touch screen opcijom. U telefon su ugrađene dve kamere – glavna za snimanje fotografija i video inserata i pomoćna VGA kameru za obavljanje video poziva. Ne treba zaboraviti ni podršku za satelitsku GPS navigaciju. Softver mu je zasnovan na najnovijem i vrlo naprednom operativnom sistemu Windows Mobile 6.0, koji je startovao u 2007. godini.
Zahvaljujući naprednom hardveru i softveru, Samsung SGH-i780 idealan je za poslovne korisnike, ali i za ljubitelje zabave i multimedije. Omogućava rad sa Microsoft-ovim dokumentima, pretraživanje Interneta, reprodukciju različitih multimedijalnih sadržaja, prijem i slanje elektronske pošte klasičnim priključivanjem na Internet ili preko Microsoft-ove Direct Push tehnologije. Jednom rečju – ima sve i može sve što se u ovom trenutku može očekivati od jednog mobilnog telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.